Diari Més

Societat

Els espanyols encara tenen 1.614 milions d'euros en pessetes

El Banc d'Espanya deixarà de canviar-les de forma definitiva el 31 de desembre de 2020

Monedes i bitllets de les antigues pessetes.

pessetes, pesseta, monedaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els espanyols encaraconservavenal juliol bitllets i monedes de l'antiga pesseta per un valor equivalent a 1.614 milions d'euros, la qual cosa equivaldria a 268.547 milions de pessetes. El motiu podria ser per nostalgia o bé diners que s'han perdut o tenen guardats els turistes.

Tot i que han passat més de 16 anys des que va arribar l'euro, encara quedaven per canviar al tancament de juliol 136.769 milions de pessetes en bitllets (822 milions d'euros) i 131.777 milions de pessetes en monedes (792 milions d'euros en monedes), les mateixes xifres que al juny, segons les últimes dades publicades aquest dimecres pel Banc d'Espanya.

En l'últim any, des de juliol de 2018, els espanyols han canviat 1.331 milions de pessetes en bitllets (8 milions d'euros en bitllets) i 332 milions de pessetes en monedes (2 milions d'euros).

El Govern espanyol va fixar en tres mesos el període de convivència per a totes dues monedes, des de l'1 de gener de 2002, quan va començar a circular l'euro a la butxaca dels espanyols, fins al 31 de març del mateix any, i, des de llavors i fins al següent 30 de juny, va establir un període de bescanvi de les monedes i dels bitllets en pessetes en les oficines bancàries.

A partir de l'1 de juliol d'aquest any, els espanyols han d'acudir al Banc d'Espanya si encara conserven l'antiga divisa nacional.

Es deixaran de canviar al 2020

El banc emissor va estimar que el 45% de les monedes en pessetes que estaven en circulació abans de l'entrada de l'euro mai serà lliurat al Banc d'Espanya per al seu bescanvi perquè romandrà en mans dels espanyols com a peça de col·leccionisme, o bé per deterioració, pèrdua o sortida del país a les butxaques dels turistes.

El Banc d'Espanya deixarà de canviar pessetes a euros de forma definitiva el 31 de desembre de 2020, per la qual cosa els espanyols encara tenen una mica més d'un any per a retornar els 268.547 milions de l'antiga moneda nacional i aconseguir els 1.614 milions d'euros que valen avui dia.

tracking