Diari Més

Policial

Coneix quins són els marcadors que utilitzen els lladres per detectar els pisos que estan buits

La col·laboració ciutadana ajuda a reduir els robatoris a domicilis

Fils de silicona utilitzats per a vigilar un habitatge.

Coneix quins són els marcadors que utilitzen els lladres per detectar els pisos que estan buitsCME

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que les xifres de robatoris de domicilis s'han reduït en algunes zones de Catalunya, la prevenció d'aquests continua sent una de les prioritats del cos dels Mossos d'Esquadra. Per aquest motiu hanalertat a través de les xarxes socials dels marcadors que solen utilitzar els lladres per detectar si els habitatges estan buits.

Actualment, la policia autonòmica té en cursdiverses investigacions de robatoris a domicilien els quals els lladres han utilitzat aquest modus operandi.

El treball intensiu dels agents i la col·laboració ciutadana manté una tendència a la baixa en aquests tipus de delictes que creen inseguretat ciutadana. Una de les maneres de prevenir a la ciutadania sobre aquest robatoris passa per donar a conèixer els marcadors més utilitzats pels delinqüents.

Els lladres, per assegurar-se que no hi ha ningú al pis, posen petits trossos de plàstic transparent, de paper o bé fils prims de silicona o pegament dissimulats entre el marc i la porta. Tornen un temps després i si el marcador continua al seu lloc, saben que el propietari no hi és i que poden entrar sense risc.

En cas de localitzar un marcador a la porta de casa recomanentrucar al 112,treure'l i revisar la resta de portes dels veïns de l'escala. A més a més, cal estar alerta per si es detecten persones sospitoses o alienes al veïnatge o a l’edifici i avisar immediatament al 112.

MÉS INFORMACIÓ

La Guàrdia Civil alerta del perill si trobes aquests dibuixos a casa teva

tracking