Diari Més

Sanitat

Mor una dona de 74 anys a Sevilla pel brot de listeriosi

Es la segona mort confirmada a conseqüència del brot originat a Andalusia

Imatge del lot afectat per listeria.

carn entatxonada, listeriaFacua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 74 anys infectada per listeria ha mort aquest dimarts a les 13.15 hores al Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, pel que es converteix en la segona mort confirmada a conseqüència d’aquest brot.

La dona presentava patologies prèvies i s’incloïa dins de la població de risc, segons ha informat la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d’Andalusia en un comunicat.

A més, continua en investigació el cas d’un home malalt terminal de càncer de pàncrees que va morir la setmana passada després de donar positiu en listeria, tot i que encara no s’ha confirmat la seva relació amb aquest brot fins el resultat de les anàlisis moleculars.

La primera mort per aquest brot va ser una anciana de 90 anys que va ingressar el 15 d’agost a l’hospital en un estat de salut «deteriorat» després de menjar carn entatxonada i que va morir cinc dies després.

El dia d’ahir es van confirmar tres nous casos d’infecció per listeriosi, localitzats a Sevilla.

El nombre de pacients infectats per listeriosi o amb sospita d’estar-ho ingressats als hospitals andalusos s’ha reduït en un 20 % en les últimes 24 hores, ja que s’ha passat de 108 a 86, sense comptabilitzar aquesta nova mort.

Les 31 embarassades ingressades als hospitals públics i privats són tres menys que el dia anterior i estan en tractament antibiòtic, sense que s’hagin produït l’últim dia avortaments o infeccions en nounats.

En total, el nombre de persones amb infecció confirmada des de l’inici de l’alerta, decretada el 15 d’agost, ascendeix 196 persones, la majoria a Sevilla, amb 161 casos.

El portaveu del gabinet tècnic per seguir aquest assumpte, José Miguel Cisneros, ha assenyalat que les dades dels últims quatre dies indiquen que s’ha produït «la inflexió» del brot, tot i que encara no s’ha acabat.

tracking