Diari Més

Successos

Mor el pilot de l'avió de l'Exèrcit que s'ha estrellat a la costa de Múrcia

Era un instructor de l'Acadèmia General de l'Aire

Instant del vídeo en què es veu com l'avió cau al mar.

Un avió de l'Exèrcit s'estrella a la costa de Múrcia@arturoavila66

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un avió de l’Exèrcit de l’Aire s’ha precipitat i ha caigut al mar davant La Manga, a la Regió de Múrcia. L’avió és un reactor C-101 de la patrulla Águila, amb seu a la localitat murciana de San Javier.Tot i que en un primer moment el Ministeri de Defensa ha informat que el pilot s'hauria ejectat abans de l’impacte amb l’aigua, després s’ha confirmat que no ha estat així i l’instructor de vol hauria mort en xocar amb el mar. La víctima era un instructor de l'Acadèmia General de l'Aire.

El succés ha tingut lloc a les 9.38 hores. Emergències 112, de la Regió de Múrcia ha confirmat que s’han rebut al voltant d’un centenar de trucades alertant del succés.

Embarcacions del Pla Copla s’han desplaçat a la zona per a la recerca de la tripulació, però fonts locals asseguren que a l’aeronau només hi anava el pilot, que hauria mort en l'impacte. La marea ha arrossegat restes de l'avió i les autoritats han prohibit l'accés a les platges de la zona.

L’avió sinistrat és un Casa C-101, de disseny i fabricació espanyola. Tot i que és un avió d’atac lleuger, el seu principal ús és el d’avió d’entrenament, encara que països com Xile, Hondures i Jordània el tenen en servei en les seves forces aèries. Anomenat 'Mirlo' a Espanya, és l’avió que utilitza la Patrulla Águila en les seves exhibicions aèries.

Un home ha pogut gravar el moment en què, a primera hora del matí, l’avió de l’Exèrcit queia al mar.

tracking