Diari Més

Societat

Ryanair anuncia el tancament de la base de Girona el pròxim 8 de gener

La companyia es compromet a «minimitzar» els acomiadaments, que podrien afectar 164 treballadors, segons els sindicats

Turistes arribant a l'aeroport Girona-Costa Brava en un vol de la companyia irlandesa de baix cost Ryanair.

Ryanair amenaça de tancar la base a l'aeroport de Girona, segons els sindicatsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia de baix cost Ryanair marxarà finalment de l'Aeroport de Girona el pròxim 8 de gener. Així ho ha anunciat la companyia a través d'un comunicat intern als treballadors. Segons els sindicats, la decisió podria deixar sense feina 164 treballadors –entre tripulats de cabina i pilots– amb base a Viloví d'Onyar. En el seu escrit, la responsable de recursos humans de la companyia irlandesa, Lisa McCormach, assegura que Ryanair farà «tot el possible per minimitzar la pèrdua de llocs de treball». En aquest sentit, la companyia explica que en els pròxims quinze dies s'obrirà una comissió negociadora amb els sindicats per afrontar el procés d'acomiadaments. Amb Girona, també tancaran les bases de Tenerife, Lanzarote i Gran Canaria.

La principal justificació de la companyia és l'endarreriment en l'entrega d'un nou model d'avions. A això s'hi afegeix, detalla McCormach, la caiguda d'un 41% dels beneficis durant el primer trimestre i l'augment de costos estructurals, com el preu del combustible o els salaris de la plantilla.

Els sindicats, per la seva banda, lamenten que l'anunci intern de Ryanair hagi arribat mentre es negociava amb la direcció els serveis mínims per a les deu jornades de vaga convocades pel mes de setembre. En total, els sindicats alerten que podrien arribar a ser 512 els treballadors afectats a tots l'estat espanyol.

A més dels 164 treballadors que podrien estar afectats a Girona, n'hi hauria 156 més a Tenerife, 110 a Las Palmas i 82 a Lanzarote. «Els tancaments i acomiadaments no es justifiquen i Ryanair haurà de donar explicacions a les autoritats laborals espanyoles», denuncien des del sindicat USO.

tracking