Diari Més

Sanitat

La Junta d'Andalusia reconeix que hi ha carn La Mechá comercialitzada com a marca blanca

El ministeri de Sanitat reunirà els consellers de Salut de les comunitats després de la tercera mort per listeriosi

Imatge del lot afectat per listeria.

carn entatxonada, listeriaFacua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta d'Andalusia ha reconegut aquest divendres que s'ha comercialitzat carn de La Mechá, elaborada a l'empresa Magrudis de Sevilla, com a marca blanca i per tant, està al mercat sense identificar podent estar contaminada pel bacteri de la listeria. Per aquest motiu, el sotsdirector de Protecció de la Salut, Jesús Peinado ha explicat que cal tornar a iniciar tot el procediment per buscar tota la carn que té «la mateixa naturalesa» i està comercialitzada sense estar «identificada».

Concretament, es tracta de 12 productes: lapringáestil casolà 465 grams;zurrapade fetge 250 grams;zurrapade fetge 465 grams; zurrapablanca de llom 250 grams; zurrapablanca de llom 465 grams;zurrapa vermella de llom 250 grams, izurrapa vermella de llom 465 grams.

Aquest divendres ha mort un home de 72 anys, a Andalusia, malalt de càncer terminal com a conseqüència de listeriosi. És la tercera mort, després que aquest dijous es conegués una altra víctima a Cantàbria que no té relació amb el brot d'Andalusia. El ministeri de Sanitat reunirà aquest dilluns els consellers de totes les comunitats.

Així ho ha explicat la ministra portaveu, Isabel Celaá, que en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de ministres ha recalcat que s'està actuant i treballant d'acord amb tots els protocols i que s'ha comunicat a totes les comunitats autònomes, que tenen les competències en matèria de salut, perquè es posin en marxa totes les actuacions però que és el govern espanyol qui ha de fer el control de les mesures posades en marxa.

Les persones afectades ja són prop de 190, 99 dels quals estan ingressats i hi ha 31 embarassades. A Catalunya, Salut ha localitzat dos casos sospitosos, a l'espera de la confirmació dels anàlisis.

tracking