Diari Més

Judicial

Vox porta l'Open Arms a la fiscalia per considerar que «afavoreix la immigració il·legal»

La formació d'ultradreta anuncia una denúncia per «ús fraudulent de les lleis del mar»

Imatge de migrants rescatats al mar Mediterrani per Proactiva Open Arms.

Imatge de migrants rescatats al mar Mediterrani per Proactiva Open Arms.Proactiva Open Arms

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La formació d'ultradreta VOX ha anunciat que denunciarà l'Open Arms davant la fiscalia per considerar que «afavoreix la immigració il·legal» i per «ús fraudulent de les lleis del mar». El president del partit, Santiago Abascal, ho ha anunciat a través del seu compte de Twitter, des d'on fa dies que crítica les accions i activitats de l'ONG liderada per Òscar Camps. «Disfressant els seus actes com a rescats, la tasca d'aquesta 'ONG' la fa còmplice de les màfies internacionals del tràfic de persones». Després de 19 dies a l'aigua esperant atracar, aquesta nit l'Open Arms ha desembarcat vuitantena de persones que encara quedaven al vaixell a l'illa italiana de Lampedusa després que ho ordenés la fiscalia italiana.

La formació liderada per Santiago Abascal ha presentat la denúncia davant la Fiscalia General de l’Estat i addueix que l’activitat del vaixell de l’ONG vulnera la llei marítima perquè el vaixell no disposa de la «certificació» per fer rescats i «cerca activa» de persones al mar. A més, VOX acusa l’ONG d’estar en contacte amb traficants de persones per disposar d’informació sobre per on passen les embarcacions i poder-ne recollir persones.

En un comunicat, el partit d’ultradreta apunta que també hauria infringit l’article 570 del Codi Penal per considerar que ha comès el delicte de col·laboració amb organització criminal per al tràfic de persones.

Ara caldrà esperar el pronunciament de la Fiscalia General de l'Estat per conèixer si veu indicis de delicte i admet a tràmit la denúncia.

tracking