Diari Més

Salut

Sanitat reparteix condons en festivals davant l'augment de malalties sexuals

La mesura anunciada aquest dimarts s'emmarca en la campanya #SiemprePreservativo de prevenció de VIH i ITS

Aquests preservatius vegans compleixen els estàndards de qualitat exigits per la Unió Europea.

Arriba una nova generació de preservatius: vegans i biodegradablesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sanitat ha donat 100.0000 kits amb preservatius per distribuir-los de forma gratuïta en concerts i festivals de música al llarg dels pròxims mesos en haver-se detectat una disminució del seu ús entre els joves, al mateix temps que un increment «molt preocupant» d'infeccions de transmissió sexual.

Així ho ha manifestat la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, després d'una trobada amb el Consell de la Joventut d'Espanya i organitzacions com Creu Roja i altres entitats vinculades amb el VIH i sida per coordinar aquest lliurament de preservatius davant l'augment d'infeccions per sífilis,gonorrea,clamidiasi sida.

En concret, les taxes d'infecció pergonorreahan registrat un increment continuat des de 2010, però la major pujada s'ha produït entre 2013 i 2017 amb una pujada mitjana d'un 26% anual, segons les últimes dades de vigilància epidemiològica.

En 2017 es van registrar 23.942 casos notificats d'infecciógonocócica, sífilis,clamidiaelinfogranulomavenèria.

La taxa més elevada per infecció pergonorrea(78%) s'ha comptabilitzat en els joves entre 20 i 24 anys.

La mesura anunciada aquest dimarts s'emmarca en la campanya #SiemprePreservativode prevenció de VIH iITS(Infeccions de Transmissió Sexual), que promou l'ús del condó entre la població jove.

«No serveix que el portis damunt, te l'has de posar per evitar aquesta transmissió de malalties de transmissió sexual, al mateix temps que serveix per previndre embarassos no desitjats en trobades esporàdiques o menys esporàdiques», ha comentat la ministra.

En aquests casos -ha recordat-, «sempre es recomana l'ús del preservatiu perquè té aquesta doble funció». «És un mecanisme molt senzill de previndre les malalties», ha postil·lat Carcedo, qui ha incidit que amb aquesta donació es pretén traslladar als joves la importància del seu ús.

Els 100.000 kits estan compostos per preservatiu i lubrificant i seran distribuïts per les diferents entitats amb les quals s'ha reunit avui.

Alguns kits ja han començat a distribuir-se en concerts com el Festival Intercultural al Sardinero, que es va celebrar el passat cap de setmana a Santander, o elRototomSunsplash, que tindrà lloc dijous que ve, 22 d'agost, aBenicàssim.

Les entitats podran distribuir preservatius en més d'una desena de concerts i festivals que se celebren entre agost i finals de setembre en diferents punts, com Astúries, Palma de Mallorca, Barcelona, Sevilla o Navarra.

Al juliol ja es va realitzar una primera donació de 60.000 kits amb preservatius per al repartiment durant la celebració de l'OrgullLGTBIa Madrid, una iniciativa, segons Sanitat, que no es realitzava al Ministeri des de 2012.

tracking