Diari Més

Sanitat

La Junta d'Andalusia paralitza la fàbrica que va causar la listeriosis i retira els seus productes

S'han confirmat 150 contagiats i un mort a Espanya

Imatge del lot afectat per listeria.

carn entatxonada, listeriaFacua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta d'Andalusia ha ordenat la paralització de l'activitat i la retirada de tots els productes elaborats per l'empresa sevillanaMagrudis, que produeix la carn entatxonadade la marca «LaMechá» i que s'ha identificat com l'origen del brot delisteriosis del qual ja s'han confirmat 150 contagiats i un mort a Espanya.

La Direcció General de Salut Pública de la Junta d'Andalusia «està mostrejant altres productes diferents» a la carnentatxonadatambé elaborats perMagrudisi ha sol·licitat a la Delegació Territorial de Salut i Famílies a Sevilla «que traslladi a l'Ajuntament sevillà la necessitat d'ampliar l'alerta a tots aquests productes», ha informat aquest dimecres un comunicat de la Junta.

La paralització de l'activitat de la fàbrica s'ha adoptat «"des del punt de vista de la prevenció», segons ha explicatel portaveu de la Junta d'Andalusia per aquesta crisi sanitària, José Miguel Cisneros.

Cisneros ha deslligat aquesta mesura de la possible aparició de nous productes contaminats i ha sostingut que l'acumulació delisterianomés s'ha detectat en la carnentatxonada«LaMechá», la producció de la qual es va paralitzar el 15 d'agost.

Ha insistit que lalisteriosisés una malaltia de declaració obligatòria des de 2011, per la qual cosa la seva detecció i control estan sotmesos a procediments protocolitzats, que la Junta d'Andalusia està complint.

El també director de la unitat d'infecciosos de l'hospital Virgen del Rocío de Sevilla, on més hospitalitzats hi ha pel brot, ha reiterat la seva crida a la tranquil·litat de la població, a la que demanat que «ens ajudi no bloquejant les urgències».

«Solament han d'anar al metge els pacients que hagin consumit el producte identificat; els altres, que no tinguin preocupació, perquè no tenenlisteria», ha postil·lat.

Cisneros ha defugit opinar sobre les polèmiques en relació a la gestió d'aquest brot delisterioris per part de la Junta i ha apel·lat a «una anàlisi assossegada» d'aquesta crisi sanitària quan es coneguin totes les dades, perquè, ha remarcat, «seria injustificable una situació de pànic», quan s'ha identificat l'origen de la contaminació.

«Des del punt de vista pràctic, l'objectiu està en no consumir la carn (contaminada) i atendre els pacients», ha postil·lat.

També ha aclarit que lalisteriaestà present en l'u per cent de la població sense efectes patògens i que «només produeix malaltia quan un aliment es contamina i allí es reprodueix i aconsegueix quantitats que sí que constitueixen una amenaça per la salut».

tracking