Diari Més

'Buñuel en el laberinto de las tortugas', 'Dolor y gloria' i 'Mientras dure la guerra', preseleccionades als Oscar

L'Acadèmia Espanyola de Cinema escollirà la finalista el 5 de setembre entre els films de Pedro Almodóvar, Alejandro Amenábar i Salvador Simó

Fotografia d'arxiu del director català Salvador Simó davant d'un cartell de la seva película 'Buñuel en el laberinto de las tortugas'.

Fotografia d'arxiu del director català Salvador Simó davant d'un cartell de la seva película 'Buñuel en el laberinto de las tortugas'.Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El film d'animació Buñuel en el laberinto de las tortugas, dirigit per Salvador Simó (Badalona, 1968) i basat en la novel·la gràfica de Fermín Solís, l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar (Calzada de Calatrava, 1949) Dolor y gloria, protagonitzada per Antonio Banderas i amb la col·laboració especial de Penélope Cruz, i Mientras dure la guerra, d'Alejandro Amenábar (Santiago de Xile, 1972), són les tres pel·lícules preseleccionades als Oscar per l'Acadèmia Espanyola de Cinema. Els membres de la institució votaran les properes setmanes entre les seleccionades i anunciaran la candidata espanyola a millor pel·lícula de parla no anglesa el 5 de setembre. La 92a edició dels premis més populars del cinema tindrà lloc el dissabte 9 de febrer de 2020 al teatre Dolby de Los Angeles.

Pedro Almodóvar ha competit dues vegades per l'Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa amb Mujeres al borde de un ataque de nervios i Todo sobre mi madre, que es va endur el guardó el 2000. El cineasta també va guanyar l'Oscar a millor guió original per Hable con ella el 2003. El seu últim film, protagonitzat per Antonio Banderas, ofereix un retrat semiautobiogràfic del director Salvador Maíllo, la seva infància, les seves pors i el buit existencial. Banderas va rebre el premi a millor actor per aquesta pel·lícula al Festival de Cannes.

Mientras dure la guerra,un film que encara no s'ha estrenat i que protagonitzen Karre Ejalde i Eduard Fernández, se centra en els esdeveniments de l'estiu de 1936, moment en què el cèlebre escriptor Miguel de Unamuno decideix donar suport públic a l'aixecament militar que promet posar ordre a la convulsa Espanya. La deriva tenyida de sang del conflicte i l'encausament d'alguns dels seus companys de la universitat provoquen que Unamuno comenci a qüestionar-se la seva posició inicial i sospesi els seus principis. Amenábar només ha competit als Oscar en una ocasió, el 2004, quan es va endur l'estatueta a millor film de parla no anglesa per Mar adentro, després d'arrasar als Goya amb 14 guardons, un rècord que encara manté.

Buñuel en el laberinto de las tortugas és la història que s'amaga darrere del rodatge del film Las Hurdes, tierra sin pan (1933), el celebrat documental de Buñuel rodat a Extremadura. La cinta narra el conflicte que vivia el també director d'El perro andaluz o La edad de oroen un moment d'inflexió de la seva carrera.

tracking