Diari Més

Migració

Òscar Camps denuncia que el bloqueig de l'Open Arms és una maniobra de Salvini per «sobreviure políticament»

Una pastera va desembarcar 57 persones «sense cap problema» al port de Lampedusa aquest dissabte a la nit

Embarcació dels guardacostes italians que han escortat una pastera amb 57 migrants que ha atracat al port de Lampedusa dissabte a la nit.

Òscar Camps denuncia que el bloqueig de l'Open Arms és una maniobra de Salvini per «sobreviure políticament»Opern Arms

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha denunciat aquest diumenge que el bloqueig del vaixell de l'ONG davant l'illa de Lampedusa és una maniobra del ministre d'Interior italià Mateo Salvini per «sobreviure políticament». «El que s'està fent amb nosaltres és una maniobra mediàtica i política per salvar la decisió de fer una moció de censura que li ha sortit malament, i ara ho tapa amb Open Arms», ha dit Camps en una entrevista a Rac1. Aquest dissabte a la nit una pastera amb 57 migrants va superar «l'imponent desplegament de la policia, de la guàrdia de finances, el decret de seguretat i tot el govern» i va atracar al port de Lampedusa. «Els van desembarcar sense cap problema», ha assegurat Camps. 107 persones continuen a bord de l'Open Arms quan es compleixen 17 dies des del primer rescat.

El director de d'Open Arms ha recordat que només el 8% de les persones que han arribat a Itàlia ho han fet a través d'ONG. «La pressió sobre les ONG és infundada. Ni som el 'pool factor', ni som el problema», ha afirmat. Camps confia «absolutament en tocar terra ben aviat», ja que la situació continua sent «desesperada».

«La fiscalia i la justícia italiana ens han donat la raó. Espero que tiri endavant la demanda per segrest i en aquesta ocasió Salvini no tingui la majoria al Senat que eviti encausar-lo», ha apuntat. «Que vigili el senyor Salvini, que pot acabar al banc dels acusats», ha advertit.

La justícia italiana va ordenar una inspecció mèdica de l'embarcació i va determinar, segons Camps, que la situació és «inhumana». «Aquest matí la policia ja era a bord del vaixell. Esperem que això acceleri les coses i la fiscalia actuï i ordeni immediatament el desembarcament dels rescatats i la tripulació».

Camps considera que ni les autoritats ni la classe política italiana i espanyola són «conscients de com es viu una situació com aquesta en un espai tan petit», amb gent que ha patit violència, tortures i esclavitud. Considera que tenir-los 17 dies sense informació, amb aquestes condicions, «és pitjor que qualsevol detenció».

El desembarcament de 27 menors no acompanyats aquest dissabte ha fet que la resta de rescatats encara estiguin «més nerviosos». «No ha baixat la tensió en cap moment. Estan impacients per saber quin serà el seu futur. Molts tenen por d'una deportació», ha explicat el fundador de l'ONG.

tracking