Diari Més

Salut

L'OMS adverteix que el nombre de casos de xarampió globals s'ha triplicat

En els set primers mesos de 2019 es van reportar en el món 364.808 casos

Una dona prepara una vacuna per a la pallola - EFE

L'OMS adverteix que el nombre de casos de xarampió globals s'ha triplicatEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els set primers mesos de 2019 s'han reportat al món 364.808 casos de xarampió, tres vegades més que els 129.239 en el mateix període de 2018, ha advertit l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha destacat com la incidència de la malaltia a Àfrica s'ha multiplicat per deu.

Madagascar (127.000 casos), Ucraïna (54.300) i la República Democràtica del Congo (7.500) han estat els tres països més afectats en el període, ha assenyalat avui en roda de premsa el portaveu de l'OMS ChristianLindmeier, qui ha subratllat que el nombre de casos en set mesos ja ha superat el total registrat en tot l'any 2018.

Importants brots d'aquesta malaltia s'han produït en països com Angola, Camerun, Txad, Kazakhstan, Nigèria, Filipines, Sudan, Sudan del Sud i Tailàndia.

A Europa el nombre de casos registrats en els sis primers mesos de l'any ronda els 90.000, més que la xifra total de 2018 (84.000) i suposant un augment del 120 per cent (més del doble) respecte a la primera meitat del passat any.

L'OMS també ha destacat que el nombre de casos als Estats Units (1.100) és el més alt en 25 anys, i ha informat d'augments del 50% en els malalts en el Mediterrani Oriental i del 230% en el Pacífic Occidental.

Factors de risc

Lindmeier ha ressaltat que l'augment de casos està relacionat amb diferents factors, que inclouen des de la falta d'accés a serveis de salut i vacunació a brots en zones en conflicte o amb grans comunitats desplaçades.

També ha citat entre aquests factors la «desinformació i la falta de conscienciació sobre la necessitat de vacunar-se», en al·lusió a fenòmens com els moviments antivacunes.

tracking