Diari Més

Sanitat

Sanitat adverteix que alguns desfibril·ladors externs no són segurs

Es tracta dels de la marca Telefunken

Imatge d'un desfibril·lador Telefunken HR1.

Sanitat adverteix que alguns desfibril·ladors externs no són segursDH Material Médico

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agencia Española del Medicamento y Productos Sanitarios (AEMPS)ha advertit que alguns desfibril·ladors externs automàtics (DEA)de la marcaTelefunkenmanquen de garanties de seguretat, eficàcia i qualitat, per la qual cosa recomana que no s'adquireixin ni utilitzin.

Segons laAEMPS, es tracta dels modelsTelefunkenHR1 i FA1 iHeartReset, fabricats per l'empresa holandesaGGTHolding B.V., Holanda, abans del 18 de juliol de 2016, que tenen «un marcat CE fals».

Per això, Sanitat ha recomanat aquest dijous que, en el cas que es tingui un d'aquests aparells, es reemplaci per un altre amb un certificat CE vàlid.

En aquest sentit, laAEMPSdetalla que els productes citats van obtenir la certificació de l'Organisme Notificat TxecITCal juliol de 2012, però aquest va ser suspès el 18 de juliol de 2016 i, posteriorment, retirat.

«Malgrat la pèrdua de validesa d'aquest certificat, elsDEAvan continuar fabricant-se i comercialitzant-se, sense estar garantits, per tant, la seguretat i el funcionament d'aquests productes», recalca Sanitat, que insisteix que sense aquest certificat vàlid un fabricant no pot posar els seus productes al mercat.

El distintiu CE certifica la conformitat del producte amb els requisits de seguretat, eficàcia i qualitat establerts en la legislació i ha de figurar en l'etiquetatge i en el prospecte del producte, juntament amb el número d'identificació de l'organisme notificat que ha avaluat la seva conformitat, indica l'Agència.

tracking