Diari Més

Seguretat

La Guàrdia Civil alerta del perill si trobes aquests dibuixos a casa teva

El mes d'agost és quan es produeixen més robatoris a les llars

El mes d'agost és quan es produeixen més robatoris a les llars.

La Guàrdia Civil alerta del perill si trobes aquests dibuixos a casa tevaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes d'agost és el mes en que es produeixen més robatoris a les llars aprofitant que és període de vacances. Per aquest motiu, la Guàrdia Civil ha donat consells per intentar evitar-los a La Sexta. Entre ells, deixar les persianes a mig baixar o que algun veí reculli la correspondència perquè no s'acumuli.

A més a més, els agents de la Benemèrita han alertat també del perill si els ciutadans es troben algunes marques o dibuixos a les portes, timbres i bústies de casa. Aquestes solen ser senyals que fan els propis lladres per avisar de les cases on els seus propietaris estan fora.

En cas de veure una X, això significa que qui viu en aquella casa es troba de vacances.

Una rodona amb la una creu a dintre vol dir que els inquilins tornen aviat a casa i no interessa robar.

Els números 7 i 8 dintre de dues rodones significa que durant els mesos de juliol i agost l'habitatge està deshabitat.

El símbol que sembla un vaixell (esquerra) significa que allí hi viu una dona que es troba sola. Mentre que la senyal de la dreta vol dir que el pis pertany a una persona amb discapacitat.

Segons la Guàrdia Civil, els següents dibuixos són més perillosos. El de l'esquerra significa que la casa és «molt bona» per robar, mentre que el de la dreta és que és «molt molt molt bona».

Tot i això, els agents han explicat que cada organització compta amb els seus propis símbols però que aquests són els més comuns.

tracking