Diari Més

'Mascotes 2' i la comèdia francesa 'Lola i els seus germans' arriben en català als cinemes

El retrat dels indígenes al Brasil 'El canto de la selva' s'estrena després de rebre un premi especial a Cannes

El protagonista de 'Mascotes 2', el gos Max, a la segona part de la seqüela d'animació.

El protagonista de 'Mascotes 2', el gos Max, a la segona part de la seqüela d'animació.Universal Pictures International Spain

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mascotes 2 arriba als cinemes com a seqüela de l'exitosa pel·lícula d'animació Mascotes (2016) dirigida per Chris Renaud. Doblats en català, tornen a la gran pantalla el gos Max i els seus companys, mascotes que guarden curiosos secrets en el seu dia a dia a Nova York mentre els seus amos no estan a casa. Gran afluència de produccions franceses aquesta setmana a la cartellera, com la comèdia Lola i els seus germans dirigida per Jean Paul Rouve, que també s'estrena en català i que es va poder veure al BCN Film Festival. D'altra banda, s'estrena El canto de la selva, un retrat dels indígenes al Brasil que va ser guardonat amb el premi especial del jurat al festival de Cannes en la secció Un certain regard.

Mascotes va batre rècords a les taquilles al 2016, i ara el guió de Brian Lynch (Minions) i l'experiència del director Chris Renaud (Gru 2. Mi villano favorito) busquen repetir l'èxit. El gos Max s'haurà d'adaptar a canvis en el seu edifici de Manhattan i en la seva estimada propietària, la Katie. Les seves vides canvien quan la Katie té un fill. Noves pors, nous reptes, i sobretot un de ben gros: anar al veterinari.

'Lola i els seus germans'

Comèdia francesa del director francès Jean Paul Rouve que s'estrena en català i que es va endur el premi del públic a la millor pel·lícula en la 24a edició del Festival de Cinema Francès de Màlaga. Després de projectar-se en el BCN Film Festival, en la secció Cinema amb Gràcia, dedicada a la millor comèdia internacional, arriba a les sales amb l'entramat de relacions de tres germans. La Lola té dos germans, Benoit, que es casarà per tercera vegada i serà pare sense estar-ne preparat. L'altre germà, en Pierre, arriba tard a la boda, entre un embolic d'excuses, retrets i enganxades. Malgrat tot sembla allunyar els tres familiars, en realitat són inseparables. El mateix Jean Paul Rouve interpreta un dels germans, acompanyat de l'actor José García i l'actriu Ludivine Sagnier.

'El canto de la selva'

Premi especial del jurat en els festivals de Cannes (en la secció Un certain regard) i del Mar del Plata, aquesta cinta entre el documental i la ficció retrata la situació dels indis al Brasil i la seva cultura tribal. Amb l'Amazonia com a escenari, un jove indígena de la tribu dels Krahô té malsons des que el seu pare va morir. Decideix fugir a la ciutat per escapar del seu destí de convertir-se en xaman, després de sentir la veu del seu pare que l'anima a celebrar un esdeveniment funerari per tal d'abandonar definitivament el mon dels vius. Lluny de la seva gent i la seva cultura, afronta el fet de ser un aborigen al Brasil actual. Està dirigida i guionitzada per Joao Salaviza i Renée Nader Messora.

'Historias de miedo para contar en la oscuridad'

Dirigida per Andre Ovredal, està escrita pels germans Daniel i Kevin Hageman, juntament amb Guillermo del Toro, qui també s'encarrega de la producció. Un grup d'adolescents intenten resoldre el misteri que rau en les sobtades morts en el poble. Es tracta de l'adaptació de les famoses novel·les Scary Stories to Tell in the Dark d'Alvin Schwartz. L'Stella és una nena que pateix per la desaparició de la seva mare la nit de Halloween, i amb els seus amics seran víctimes d'una broma pesada. El repartiment inclou Zoe Colletti, Gabriel Rush, Austin Abrams, Austin Zajur i Natalie Ganzhorn, així com l'actor manxec Javier Botet, intèrpret de nombrosos papers de terror a Hollywood per la malaltia als ossos que pateix.

'Amor a segunda vista'

Comèdia francesa dirigida per Hugo Gélin, realitzador de pel·lícules com Mañana empieza todo, Como hermanos i La jaula dorada. Rafael (François Civil) és un jove escriptor que troba l'amor de la seva vida, Olivia (Joséphine Japy), amb qui encaixa a la perfecció. Però un bon dia, com si fos un dels arguments de les seves novel·les, en Rafael es desperta i se n'adona que la seva dona no el reconeix. Farà tot el possible per a què l'Olivia torni a sentir per primera vegada el que els dos van sentir quan es van conèixer. Gélin firma també el guió d'aquest film que compta amb Benjamin Lavernhe, Camille Lellouche i Amaury de Crayencour.

'Buscando la perfección'

Documental sobre un dels moments àlgids de la carrera del tennista John McEnroe, número 1 del món en el moment de la gravació de les imatges. La cinta narra detalladament l'esforç per la perfecció, les frustracions, i la derrota més dura de la seva carrera en el Roland Garros French Open de 1984. Un dels tennistes més polèmics i competitius dona a conèixer a través de la cinematografia l'art del moviment i dels mecanismes interns del tennis. El documental està escrit i dirigit per Julien Faraut i narrat pel guardonat amb tres Cèsar Mathieu Amalric. Faraut ha extret els materials pel biopic dels arxius de l'Institut Nacional d'Esports de Paris.

'Un verano en Ibiza'

Una altra comèdia francesa per aquesta setmana als cinemes. Protagonitzada per Christian Clavier (Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho?), reversiona les clàssiques vacances familiars en què tot surt malament. El destí del Philippe és Eivissa, on intentarà guanyar-se els fills de la seva parella. Ell ja té uns seixanta anys, i no se sentirà massa còmode en l'ambient de nit juvenil de l'illa. L'acompanyen Mathilde Seigner i Blanca Jara en una cinta dirigida per Arnaud Lemort.

'Déjame caer'

Baldvin Zophoníasson presenta un drama sobre la generació oculta d'adolescents toxicòmans en la Reykjavík actual. La pel·lícula es va estrenar al Festival de Toronto i es va convertir en un dels èxits més taquillers de la història del cinema islandès. Déjame caer segueix la història de l'Stella i la Magnea, dues adolescents que cauen en el món de les drogues des de la seva precària adolescència fins la vida adulta.

tracking