Diari Més

Salut

Sanitat alerta d'alguns caminadors Rolator que poden bolcar-se o trencar-se

L'empresa ha anunciat que realitzarà el reemplaçament d'algunes peces de l'aparell

Imatge comercial del caminador Ergo de Rolator.

Sanitat alerta d'alguns caminadors Rolator que poden bolcar-se o trencar-seAyudas Tecno Dinámicas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps)ha alertat aquest dijous del risc que determinats caminadorsRolatorpoden bolcar-se o trencar-se per l'armadura superior quan es disposin amb les empunyadures completament esteses i s'usin en terrenys irregulars.

Segons publica en el seu web laAemps, es tracta d'alguns caminadorsRolatord'alumini 'Ergo', fabricats perDIETZGmbHReha-Produkte, d'Alemanya, entre 2014 i 2018.

D'acord amb la informació facilitada per l'empresa, quan el caminador es trobi amb les empunyadures completament esteses i s'utilitzi en terrenys irregulars, existeix risc que pugui bolcar-se cap endarrere, cap a un costat, o pugui trencar-se per l'armadura superior (a l'altura de l'extrem inferior de l'empunyadura).

L'empresa procedirà al reemplaçament de les empunyadures, en cas que la limitació quant a l'altura de les mateixes no sigui suficient.

L'empresa ha remès una nota d'avís per a informar del problema detectat als distribuïdors i establiments sanitaris que disposen dels productes afectats al nostre país, en la qual s'inclou les recomanacions i accions a seguir, segons laAemps.

Es tracta del model 323NPU Ligero, referència AD150, que ha estat distribuït a Espanya a través de l'empresa AjudesTecnoDinàmiques S.L.

LaAempsrecomana als pacients i centres sanitaris que si disposen d'aquests productes comprovin en l'etiqueta el número de sèrie i contactin amb l'ortopèdia que li va subministrar el caminador perquè li faciliti la nota d'avís de l'empresa i les noves instruccions d'ús, així com per a verificar si fos necessari el reemplaçament de l'empunyadura.

En la web de laAemps(www.aemps. és) es facilita una relació de números de sèrie i lots afectats.

tracking