Diari Més

Demanden un mosso que va qualificar els membres del cos espanyol de «terroristes uniformats»

En un vídeo al seu Twitter personal l'agent diu que l'1-O l'Estat pretenia evitar el referèndum «mitjançant el terror»

Càrregues policials a l'InsTarragona i la plaça Imperial Tàrraco.

Demanden un mosso que va qualificar els membres del cos espanyol de «terroristes uniformats»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha presentat una demanda de conciliació, prèvia a la querella per injúries i calúmnies, per la qual exigeix a un agent dels Mossos d'Esquadra que es retracti de les manifestacions difoses a través d'un vídeo penjat al seu compte personal de Twitter en què qualifica de «terroristes uniformats» els membres del cos espanyol. Enmig d'una reflexió a l'entorn de les presumptes vinculacions entre els aparells de seguretat de l'Estat i la cèl·lula jihadista responsable dels atemptats a Barcelona i Cambrils l'agent, vestit de paisà, afirma que de l'Estat s'ho espera «tot» després que l'1-O enviessin «terroristes uniformats» per intentar aturar el referèndum.

Després justifica l'expressió recordant que terrorisme vol dir «aconseguir mitjançant les armes i el terror una finalitat política». I afegeix que l'1-O l'Estat pretenia «mitjançant el terror» aconseguir que els catalans no votessin «i evitar un referèndum d'independència». I afegeix: «Per tant podria entrar perfectament en la paraula terrorisme, terrorisme d'estat uniformat».

El SUP també alerta que al vídeo es fan consideracions «de gravetat extrema» com la que «vincula l'Estat amb els atemptats jihadistes de Barcelona i Cambrils». A més, subratlla que l'agent de la policia catalana també afirma que a la societat espanyola «li preocupa qualsevol altra cosa més que el terrorisme d'Estat».

El sindicat policial exigeix al mosso «que es retracti dels seus insults» i demana als tribunals que li imposin una «multa de 3.000 euros». A més reclamen que s'abstingui en el futur de «llançar més desqualificacions» contra la Policia Nacional i els seus professionals. I consideren que el mosso, d'ideologia obertament independentista, i que sol penjar vídeos en què ofereix les seves opinions personals sobre temes vinculats amb les relacions entre Catalunya i Espanya, «taca el nom de tot el seu cos de seguretat amb una actitud d'odi i menyspreu cap als que garantim la vida i la seguretat dels ciutadans, inclosos els catalans».

Finalment, el SUP també recalca que amb aquesta mesura judicial pretén «pal·liar la inacció del Govern català, que evita expedientar un dels seus funcionaris per incomplir la norma en matèria de règim disciplinari dels policies autonòmics».

«De l'Estat m'ho espero tot després que ens enviessin l'1-O terroristes uniformats. Terrorisme vol dir mitjançant armes i terror una finalitat política. I aquell dia ,l'Estat pretenia mitjançant el terror aconseguir que els catalans no votéssim i evitar un referèndum d'independència. Per tant podria entrar perfectament en la paraula terrorisme, terrorisme d'estat uniformat».

tracking