Diari Més

Policial

L'agressor sexual d'una menor al Port Olímpic podria haver estat un pres de permís

La víctima el va reconèixer en un arxiu fotogràfic de la policia

El sospitós va ser identificat per una patrulla de la comissaria de Salou, ja que s'havia vist involucrat en una baralla amb un  conductor.

detingut mossos comissariaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agressor sexual d'una jove menor d'edat la matinada del 4 al 5 de juliol a la zona barcelonina del Port Olímpic podria haver estat un pres de permís. Arran de la denúncia, els Mossos van iniciar una investigació que, entre d'altres extrems, va comportar un reconeixement fotogràfic de la víctima. Entre les fotografies la noia va veure el seu presumpte agressor, que va resultar ser un intern d'una presó catalana que gaudia d'un permís penitenciari, segons han confirmat fonts del Departament de Justícia. Es tracta d'un intern que compleix una pena de 9 anys i 6 mesos de presó per una violació i dos intents de violació, delictes que va cometre quan tenia 17 anys. Li queden 3 anys de condemna i des de fa un i mig gaudeix de permisos.

En concret, el pres, que ara té 24 anys, ha tingut 11 permisos, 3 de fins a 2 dies autoritzats per la presó i 8 més de fins a 6 dies autoritzats pel jutge de Vigilància Penitenciària. Durant l'últim d'aquests permisos hauria comès la presumpta agressió sexual. El pres va tornar al centre penitenciari després del permís, on segueix ingressat a l'espera de passar a disposició judicial. De moment se li han suspès les sortides culturals i terapèutiques i els permisos que pogués tenir.

Des del Departament de Justícia es lamenten els fets presumptament comesos per l'intern, que havia seguit el programa per tractar agressors sexuals dissenyat per l'administració. Un programa que, segons les mateixes fonts, té un 96% d'èxit i un 4% de reincidència entre els presos que el segueixen.

El programa consta de tres fases, una primera motivacional en què l'objectiu és que l'agressor reconegui el delicte; una segona d'intervenció on es treballa l'empatia cap a la víctima i una tercera on el pres ja comença a fer sortides de la presó, en el benentès que ja hagi complert la meitat de la condemna imposada per la justícia.

tracking