Diari Més

Policial

Detinguts tres homes per robar en dues esglésies de Calonge i Sant Antoni de Calonge

Els lladres es van emportar diferents objectes litúrgics, alguns dels quals formaven part del patrimoni cultural català

La investigació continua oberta per tal de localitzar i detenir el quart presumpte autor dels fets.

Detinguts tres homes per robar en dues esglésies de Calonge i Sant Antoni de CalongeMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) i de la Policia Local de Calonge, han detingut tres homes com a presumptes autors de dos robatoris a l'església de Sant Martí de Calonge i de Sant Antoni de Calonge i recuperar gairebé la totalitat dels objectes sostrets.

La investigació es va iniciar el 28 d'octubre de 2018 quan els Mossos van tenir coneixement que s'havia produït un robatori amb força en l'església de Sant Martí de Calonge. Els lladres van forçar l'accés al temple i es van emportar diferents objectes litúrgics, alguns dels quals formaven part del patrimoni cultural català o del Patrimoni cultural moble del Bisbat de la Calonge.

Uns dies més tard, el 5 de desembre, es va produir un nou robatori seguint el mateix patró a l'església de Sant Antoni de Calonge, aquest cop a més de diferents objectes religiosos es van emportar 150 euros dels diferents donatius.

Al mes d'abril, la Policia Local de Calonge va comunicar als Mossos que uns vigilants de seguretat havien localitzat a l'interior d'un immoble del carrer Enric Roure diferents objectes religiosos que podrien provenir dels robatoris. Els vigilants conjuntament amb la Policia Local s'encarregaven de controlar i supervisar que no es reocupessin uns pisos desallotjats per motius tècnics, i en una de les inspeccions van localitzar a la cuina d'un dels domicilis diferent material litúrgic.

Els Mossos van determinar que els objectes localitzats provenien de les dues esglésies violentades, un cop analitzats els van retornar als seus propietaris.

Fruit de les indagacions policials, els investigadors van identificar els dos ocupants del pis on s'havien localitzat els objectes i a altres dos persones que van participar en els robatoris, de nacionalitat marroquina i espanyola i d'edats compreses entre els 19 i els 27 anys, i van sol·licitar la col·laboració de la Policia de Calonge per realitzar les detencions. Aquesta va localitzar i detenir tres dels quatre presumptes autors dels robatoris el 23 de juliol.

El dia 24 de juliol va passar a disposició judicial un dels arrestats, i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Els altres dos van quedar en llibertat com a investigats pendent de ser citats a declarar en seu judicial.

La investigació continua oberta per tal de localitzar i detenir el quart presumpte autor dels fets.

tracking