Diari Més

Política

ERC no bloquejarà la investidura si hi ha acord «viable» i votarà 'no' en cas de desacord entre PSOE-Podem

Aragonès assegura que les «divergències d'opinions» dins l'independentisme no són menors que les que hi ha als partits constitucionalistes

El vicepresident, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu.

El vicepresident, Pere Aragonès.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha assegurat que els diputats del seu partit al Congrés no bloquejaran l'inici de la legislatura si hi ha «un acord viable» i que, en cas de desacord entre PSOE i Podem, votaran 'no'. En una entrevista a TV3, Aragonès ha descartat un 'sí' perquè requeriria una «negociació profunda» que, segons ha dit, no existeix en l'escenari actual. Preguntat per un possible vot diferent d'ERC i JxCat a la investidura, Aragonès ha respost que les «divergències d'opinions» en l'independentisme no són menors que les que hi ha als partits que defensen la unitat d'Espanya i ha mostrat el seu «respecte» cap al procés intern de JxCat per decidir el sentit del seu vot.

Aragonès vol que comenci la legislatura per posar el PSOE davant el «mirall del diàleg» obrint una etapa de negociació. Aquesta situació servirà, segons el també vicepresident del Govern, de cara a la comunitat internacional i per «ampliar majories» a Catalunya.

«Si PSOE i Podem no arriben a un acord no podem facilitar res perquè no hi ha res a facilitar. Si es posen d'acord, ja hem dit que no anem a bloquejar ni a provocar unes noves eleccions», ha resumit Aragonès.

Pel dirigent dels republicans, uns nous comicis espanyols comportarien el risc que «torni el PP de la mà de Vox i de Cs».

Aragonès ha volgut deixar clar que ERC no canvia la investidura per «quatre engrunes autonòmiques» sinó que vol exercir la seva capacitat d'influència. «Vam guanyar les eleccions a Catalunya i anem a treballar per una sortida política i democràtica. Si algú creu que anem a fer autonomisme, està equivocat», ha advertit.

Pel que fa a la carta oberta que el president de la Generalitat, Artur Mas, va publicar la setmana passada a la Vanguardia, el vicepresident ha dit que no tenia per què conèixer la carta abans de publicar-se perquè respon al posicionament intern de JxCat a la investidura de Pedro Sánchez. I ha afegit que té una relació política i personal «molt bona» amb el president de la Generalitat.

tracking