Diari Més

Societat

La URV acull el major nombre d'estudiants internacionals aquest 2019

Les sessions del progama Study Abroad combinen activitats formatives, tallers i visites culturals

Estudiants de la Universidad Popular Autónoma del Estado de Puebla (Mèxic) durant una de les sessions del programa Study Abroad.

La URV acull el major nombre d'estudiants internacionals aquest 2019Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest 2019 ha estat l'any amb un major nombre de participants en les estades curtes del programaStudyAbroad de la URV per formar-se en temes específics. Les activitats formatives, tallers i visites tècniques els permet aprofundir en el seu àmbit de coneixement o ampliar-lo, a la vegada que descobreixen el territori de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En total, la universitat tarragonina ha rebut 150 estudiants internacionals en 10 programes diferents com ara Dret, Educació, Gestió d'Empreses i Enginyeria.

Els programes d'enginyeria suposen des de l'any 2015 aproximadament el 40% dels que ofereix la Universitat. Un exemple han estat els estudiants de laUniversidadPopularAutónomadel EstadodePuebla(Mèxic), que han fet una estada a la URV per primera vegada per formar-se sobre les tecnologies i la gestió de les energies renovables, en una oferta conjunta entre el Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica i el Departament d'Economia.

El programa acadèmic i cultural de l'StudyAbroadté una durada d'entre 1 i 6 setmanes i es dissenya específicament per al grup d'estudiants que arriba. Algunes de les universitats que hi participen anualment són HiroshimaUniversity, UniversityofIllinois, NortheasternUniversityiJamesMadisonUniversity. I altres que s'han incorporat aquest 2019 sónUniversityofTexas ElPaso(Mèxic), Nelson MandelaUniversity(Sud Àfrica) iKingAbdulazizUniversity(Aràbia Saudita).

Des de l'any 2008, 923 estudiants han fet estada a la URV a través d'aquest programa, 150 dels quals ho han fet aquest 2019. També aquest any s'ha ofert el nombre més gran de programes, 10 en total. Són xifres que superen les de l'any 2017, quan van arribar 133 estudiants i es van oferir 9 programes. Aquests programes permeten establir col·laboracions amb altres universitats, que després poden ampliar-se en l'àmbit acadèmic i de recerca, i també és útil per als mateixos estudiants.

tracking