Diari Més

Atemptats del 17-A

El Govern informarà els països amb víctimes sobre les novetats periodístiques al voltant del 17-A

Una informació de 'Público' assegura que el cervell dels atemptats va estar relacionat amb el CNI fins pocs dies abans dels atacs

Primer pla del conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch.

Bosch adverteix que la resposta de Sánchez a l'informe de l'ONU «és el menys intel·ligent que podria fer»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, han acordat enviar una carta als consolats dels països amb víctimes dels atacs terroristes a Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d'agost del 2017 per «donar a conèixer les informacions publicades aquests últims dies sobre aquells fatídics fets», segons s'indica a la nota que ha fet pública l'Oficina del President. Una investigació del diari digital 'Público' ha informat durant aquesta setmana de les suposades connexions entre el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i el presumpte cervell dels atacs i presumpte informant del CNI Abdelbaki Es Satty.

A la missiva Torra es posa a disposició d'aquests països per a «qualsevol necessitat» que tinguin, quan s'està a punt de celebrar el segon aniversari dels atemptats.

L'acció acordada per Torra i Bosch s'afegeix a la que va fer ahir la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va enviar una altra carta a la vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, i a la ministra en funcions de Defensa, Margarita Robles, demanant-los una reunió per aclarir què hi ha de cert en les informacions periodístiques.

Dimarts, quan es van donar a conèixer les primeres informacions, el President Torra va demanar al govern espanyol un aclariment dels fets «que han generat preocupació i neguit entre la població», segons afirmen fonts de l'executiu català. També va dir que, si es confirmava la informació publicada, caldria que s'assumissin les responsabilitats que se'n derivessin.

tracking