Diari Més

Serveis

Una web institucional informa sobre els drets i deures en matèria d'habitatge

L'ha posat en marxa el ministeri de Foment i dona a conèixer les novetats del reial decret llei aprovat pel govern fa pocs mesos

Imatge d'arxiu d'un habitatge en lloguer.

Els catalans han de dedicar, de mitjana, la meitat del seu sou a pagar el lloguer de l'habitatgeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Foment ha posat en marxa una web per informar els ciutadans sobre els drets i deures en matèria de lloguer d'habitatge i que agruparà tota la informació pública a nivell estatal. Per una banda, pretén facilitar els aspectes fonamentals que necessiten saber tant la part arrendatària com arrendadora per subscriure un contracte de lloguer, i de l'altra donar a conèixer les principals novetats del reial decret llei 7/2019 en vigor des del març que modificava la Llei d'arrendaments urbans 29/2014. Entre d'altres, el reial decret llei ampliava de tres a cinc anys la durada dels contractes i establia que el preu de lloguer no podia superar l'increment fixat en l'IPC.

La nova web -https://www.fomento.gob.es/vivienda/alquiler- també informarà com procedir en els tràmits de dipòsit de les fiances del contracte d'arrendament i enllaça amb les pàgines dels organismes autonòmics competents, així com les ajudes i els requisits per obtenir-les.

La nova eina també inclou una guia que recull clàusules i condicions amb una explicació de cada apartat, segons estableix la llei, per a l'elaboració d'un contracte de lloguer.

tracking