Diari Més

Sanitat

Sanitat retira dos lots d'un medicament per al párkinson

Es tracta del Ropinirol Cinfa 0,25 mg 126 comprimits, els lots N002 i N003

Els dos lots retirats corresponen a Venlafaxina Retard Davur de 75 mg.

Sanitat retira dos lots d'un medicament per al párkinsonFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (Aemps), dependent del Ministeri de Sanitat, ha ordenat la retirada de dos lots de comprimitsRopinirolCinfa0,25 mil·ligrams recoberts amb pel·lículaefg, un fàrmac que s'utilitza per al tractament delpárkinson.

El principi actiu deropinirolcinfaésropinirol, que pertany a un grup de medicaments denominatsagonistasde dopamina, que actuen de la mateixa manera que una substància natural que es troba en el cervell denominada dopamina.

Les persones amb la malaltia delpárkinsontenen baixos nivells de dopamina en algunes parts del cervell i aquest fàrmac té un efecte similar a la dopamina natural, amb el que redueix els símptomes de la patologia.

Segons l'Aemps, s'ha procedit a la retirada dels dos lots deRopinirol Cinfa0,25 mg 126 comprimits perquè s'ha trobat un «resultat fora d'especificacions en l'assaig de valoració en estudis d'estabilitat en curs» del medicament.

Els lots retirats i la seva data de caducitat són els següents: lot N002 amb la data de caducitat de 30 d'abril de 2020, la mateixa que l'altre lot, el N003.

tracking