Diari Més

Política

Sánchez valora incorporar ministres de Podem al seu executiu

La formació morada lamenta que el president en funcions mantingui el veto sobre Pablo Iglesias

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, asseguts a la taula aquest dijous.

Sánchez valora incorporar ministres de Podem al seu executiuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pedro Sánchez valora «tots els escenaris possibles» per pactar amb Podem el pròxim executiu, fins i tot incorporar membres de la formació morada al Consell de Ministres, segons ha avançat aquest dijous a la tarda 'eldiario.es' i han assenyalat fonts socialistes. El digital subratlla que la cúpula del PSOE estaria disposada a acceptar perfils més tècnics que polítics. Els noms els hauria de plantejar el grup d'Iglesias i haurien de comptar amb el vistiplau del president en funcions. Aquesta opció barraria la porta a Pablo Iglesias per evitar que les «discrepàncies de fons» –essencialment la qüestió catalana- poguessin desestabilitzar l'executiu. Fonts de Podem han lamentat, en aquest sentit, que Sánchez mantingui el veto a Iglesias.

Fonts del PSOE han indicat que la proposta del president en funcions i secretari general del partit és «tornar al punt de partida» i parlar de continguts abans de parlar de càrrecs. Admeten, però, que Sánchez està valorant «tots els escenaris possibles».

De la seva banda, fonts de Podem han considerat que «seria una excel·lent notícia» que els dos partits es posessin a negociar un govern «de forma integral». En tot cas, alerten que el PSOE «ha d'aixecar els seus vetos» als candidats que proposi la formació morada, que assegura que no començarà una negociació vetant ningú dels socialistes i que, per tant, entén que ells han de fer el mateix. «No és forma de començar una negociació i no és respectuós amb l'aliat», asseguren.

Finalment, Podem també considera «absurd» que al capdavant dels ministeris no hi pugui haver «les persones que han estat escollides per la gent en unes eleccions». Admeten que hi ha d'haver tècnics, però subratllen que l'electorat vota per «triar el seus representants» i afirmen que això «s'ha de veure reflectit» a l'executiu.

tracking