Diari Més

Successos

La dona apareguda morta al riu Congost al setembre estava embarassada de dos mesos

El cadàver va aparèixer amb el cap separat dins d'una bossa de plàstic

Imatge d'arxiu d'uns vehicles dels Mossos d'Esquadra.

Imatge d'arxiu d'uns vehicles dels Mossos d'Esquadra.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona apareguda morta al riu Congost el passat mes de setembre, Vianca Alejandra Roca, estava embarassada de dos mesos. Així ho concreta la interlocutòria del jutjat de violència contra la dona número 1 de Granollers que ha decretat la presó provisional, comunicada i sense fiança, per a la parella de la víctima, que dilluns va ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a l'Hospitalet de Llobregat. El magistrat considera que hi ha «indicis raonables» que l'home, de 28 anys i de nacionalitat dominicana, va cometre l'homicidi, i detalla que el cadàver, que es va trobar al riu Congost el 9 de setembre passat, estava en un estat avançat de descomposició i sense el cap, que va ser trobat dins d'una bossa de plàstic.

La víctima, de 25 anys i originaria de Bolívia, va desaparèixer el 17 de juliol del 2018 i, segons el jutge, el crim s'hauria comès aquell mateix dia a les dues de la matinada. En aquell moment, el detingut va manifestar davant de la policia que havia discutit amb la seva dona i que aquesta va marxar del domicili «sense donar explicacions i emportant-se totes les pertinences personals». La dona estava embarassada de dos mesos i, segons va declarar el marit, aquest va ser el motiu pel qual va marxar de casa.

La investigació ha conclòs que, de l'anàlisi de les dades de telefonia mòbil, es desprèn que, tot i la declaració de l'home, aquest i la víctima es van trobar sobre les dues de la matinada en un punt proper al lloc on es va trobar el cadàver després d'un intercanvi de comunicacions telefòniques entre ells.

Durant la investigació, els Mossos van prendre declaració a la mare de la víctima, que va assegurar que haver rebut dos missatges de veu de la seva filla pocs minuts després de les quatre de la matinada del 17 de juliol, tot i que la investigació ha conclòs que van ser gravats amb anterioritat i rebuts quan la dona ja havia mort a través de la xarxa wifi del domicili.

La mare també va declarar que l'home li va donar roba de la seva filla que s'havia deixat al domicili, un fet que «va considerar incongruent amb el fet que la seva filla hagués abandonat el domicili sense aquestes efectes». A més, la mare també va reconèixer el tros de tela trobat al costat del cadàver com a part d'un llençol que tenia la filla a casa seva.

A més, una excunyada del detingut va manifestar que tres dies després de la desaparició li va demanar que li guardés maletí perquè continua documentació i objectes que no volia que trobés la policia.

El jutge ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut, un home de 28 anys i de nacionalitat dominicana que té una causa oberta per homicidi i que es podria afrontar a una pena de fins a 15 anys de presó o fins a 20 si s'acredita traïdoria durant la instrucció.

tracking