Diari Més

Societat

Un campament nega que expulsés una nena amb discapacitat després de les denúncies dels pares

La mare havia denunciat dilluns els fets que s'haurien produït en un campament d'estiu a Salamanca

Imatge d'arxiu d'un campament per a joves.

Un campament nega que expulsés una nena amb discapacitat després de les denúncies dels paresPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Diverbo ha negat que hagi expulsat una nena d’11 anys amb discapacitat d’un dels campaments que gestiona a la província de Salamanca tal com ha denunciat la seva família.

El cas d’Inés el va avançar aquest dilluns la cadena Ser, després que la mare de la petita denunciés l’organització del campament -Poble Anglès- d’haver discriminat la seva filla malgrat que ella havia comunicat a la direcció les circumstàncies de la menor abans de pagar els 1.600 euros que costa aquesta escola d’estiu.

Segons ha comentat a diversos mitjans la mare d’Inés, Carolina Gómez, la família està valorant denunciar l’ocorregut a la seva filla, a qui la seva discapacitat li afecta només «una miqueta» a l’hora d’«assimilar la informació que li arriba».

Gómez ha detallat que tot va començar el passat cap de setmana quan dos nenes que compartien habitació amb la seva filla es van queixar d’haver de fer-ho i l’organització va donar l’opció a Inés de dormir amb una monitora, una cosa a què ella es va negar així com els seus pares en conèixer la situació per telèfon.

Des de l’empresa Diverbo neguen haver expulsat la nena i haver-la discriminat, i asseguren que tot el que han fet des del principi «ha estat amb la millor» de les seves «intencions per al bé» de la menor.

En un comunicat remès a Efe, l’empresa lamenta «profundament» la situació que s’ha produït i explica que la mare va informar que Inés estava diagnosticada «de retard motor i del llenguatge» però que, una vegada iniciat el campament, es van adonar que la petita necessitava «d’una atenció especial».

«Hem intentat ajudar-la en la integració al grup amb un reforç en l’ajuda que li podíem oferir, amb una monitora dedicada a ella de forma exclusiva per facilitar la seva integració, que a més es va oferir de manera gratuïta a la família», precisa l’empresa, que recalca que han mostrat la seva «millor voluntat per aconseguir que Inés es quedés» al campament.

Diverbo assegura que la família no va acceptar «aquesta solució» i va preferir emportar-se a la menor, i destaca que en aquest mateix campament hi ha altres nens amb necessitats de cures especials els pares de les quals els han felicitat pel tracte dispensat.

«És la nostra responsabilitat cuidar el millor possible l’atenció dóna cadascun dels nostres alumnes, i així ho hem volgut fer amb Inés», recalca el comunicat, que conclou indicant la intenció de l’empresa de millorar «en tots els aspectes» possibles per gestionar aquest tipus de situacions.

tracking