Diari Més

Sanitat

Sanitat retira un lot d'un antiinflamatori per un error al prospecte

Es tracta del Deflazacort Sandoz que es presenta en 20 comprimit de 6 mil·ligrams

Imatge d'arxiu de diferents medicaments.

medicaments, farmàcia, pastillesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (Aemps)ha ordenat la retirada del mercat d'un lot del medicament antiinflamatori i anticolinèrgic DeflazacortSandoza causa d'un error registrat al prospecte.

Al fullet informatiu s'indica incorrectament que conté un total de 10 comprimits de 30 mil·ligrams, quan en realitat, la seva presentació és de 20 comprimits de 6 mil·ligrams.

LaAemps, dependent del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, ha informat que l'alerta emesa afecta al lot N012, amb data de caducitat el 31 de gener de 2022.

L'Agencia ha ordenat la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes del citat lot i ha demanat que siguin retornades al laboratori.

Segons el fabricant,LacerSA, aquest medicament s'utilitza per a malalties reumàtiques, del col·lagen i de la pell, així com al·lèrgiques, pulmonars, oculars, hematològiques, gastrointestinals, hepàtiques i renals.

L'Aempsinsta a les comunitats autònomes a realitzar un seguiment de la retirada del lot afectat del fàrmacDeflazacortSandozde 20 comprimits de 6 mil·ligrams.

tracking