Diari Més

Laboral

Santander redueix a 3.223 afectats per l'ERO amb prejubilacions al 80%

També es milloren les indemnitzacions per als majors de 55 anys

Imatge d'una oficina del Banc Santander.

El Banc Santander anuncia un ERO que afectarà 3.700 treballadorsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Santander i els sindicats han aconseguit aquest dijous un principi d'acord sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO)que, entre altres coses, redueix la xifra de treballadors afectats 3.223, un 13,3% menys que la proposta inicial.

A més, l'entitat ofereix als treballadors de 59 i 61 anys prejubilacions amb el 80% del salaripensionable, igual que en l'últimERO, que va afectar els serveis centrals tal com reclamaven des d'un primer moment els sindicats.

Segons el text de l'acord, pendent de redacció i revisió, es milloren les indemnitzacions per als majors de 55 anys i es protegeix amb una prima addicional de 15.000 euros als treballadors amb edats entre 50 i 54 anys, informa Comissions Obreres.

En la reunió, la sisena que han celebrat totes dues parts, també s'ha acordat oferir als treballadors de fins a 49 anys o menys de 15 anys d'antiguitat 40 dies de salari brut anual per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats, així com primes addicionals entre els 5.000 euros per menys de 5 anys i els 30.000 euros per als que tinguin 15 o més anys de servei.

El banc planteja que els treballadors de 55, 56 i 57 anys amb més de 15 anys d'antiguitat rebin un 75% del salaripensionable, o el 70% del sou, més el 57% del complement voluntari, enfront del 72% i el 58%, respectivament, ofert anteriorment.

Per als treballadors amb 62 anys o més, el banc manté la indemnització de 20 dies per any treballat, amb el límit d'una anualitat.

El col·lectiu de 55 a 61 anys cobrarà la indemnització a la que tinguin dret en forma de renda mensual, que es descomptarà de la desocupació, al mateix temps que se'ls mantindran les aportacions a l'assegurança col·lectiva de vida d'empleats.

Els treballadors de 50 a 54 anys rebran la seva indemnització en un sol pagament, el 60% del salari brut anualpensionablede sis anualitats, amb un màxim de 380.000 euros.

Així mateix, l'acord proposa que tots els afectats per l'ERO mantinguin les condicions de finançament d'euríbor més 0,79 punts percentuals.

Respecte a la mobilitat, es manté la decisió d'eliminar totes les mesures que no siguin l'Acord de Mobilitat per tancament (2017), que serà aplicable a tota la xarxa fins a finals de 2019, i que estableix un màxim de 75 quilòmetres.

CCOO i la UGT han valorat els resultats de la negociació i han destacat la «voluntarietat» de l'ERO.

CCOO, sindicat majoritari, s'ha felicitat perquè Banc de Santander hagi recollit les seves peticions «reduint la xifra total de persones afectades» i assegura haver treballat perquè «el perímetre de llocs de treball destruïts fos el menor possible».

UGT, fa també un balanç positiu de la negociació: «UGT valora de manera molt positiva les noves millores introduïdes en aquesta última reunió i l'avanç i recorregut efectuat de la nostra gestió durant aquestes setmanes de negociació que es van iniciar el passat dia 08 de maig».

MÉS INFORMACIÓ

El Banc Santander tancarà 15 oficines a Tarragona per l'ERE

tracking