Diari Més

Project Scarlett, la nova aposta de Microsoft per a consoles de gamma alta

La nova màquina serà quatre vegades més potent que la Xbox One X

Imatge d'un moment de la presentació de les novetats de Microsoft en el camp de l'oci.

Project Scarlett, la nova aposta de Microsoft per a consoles de gamma altaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant dels videojocs Microsoft va anunciar aquest dilluns Project Scarlett, la seva nova i esperada aposta per a les consoles de gamma alta i l'arribada de la qual al mercat està prevista per al Nadal de 2020.

Project Scarlett, que serà la successora de Xbox One (2013) i Xbox One X (2017), va ser el plat fort de la presentació de Microsoft com a part dels dies previs de l'E3, la fira de videojocs més important del món i que se celebrarà del dimarts al dijous en el Centre de Convencions de Los Angeles (als EUA).

«Per a nosaltres, la consola és vital i central en la nostra experiència», va dir al públic del Microsoft Theater de la ciutat californiana Phil Spencer, el màxim responsable de la Xbox.

Spencer va indicar que Project Scarlett ha estat dissenyada pel mateix equip que va dur a terme la Xbox One X i va defensar que en la companyia estatunidenca estan compromesos amb la «missió» de crear el «futur» dels videojocs per als seus fans.

Encara que encara no es coneixen molts detalls d'aquesta nova gamma de consoles, Microsoft va assegurar que Project Scarlett serà «quatre vegades» més potent que la Xbox One X, va afirmar que serà compatible amb 8k i va dir que admetrà 120 'frames' per segon.

Al marge de les seves característiques tècniques, Project Scarlett arribarà amb un important atractiu sota el braç: el llançament del videojoc 'Halo Infinite', que va ser un altre dels protagonistes més destacats de l'esdeveniment de Microsoft.

No obstant això, Microsoft es va deixar a la guantera algunes dades importants per revelar, com l'aparença física de Project Scarlett o el preu amb el qual es posarà a la venda.

Project Scarlett, que previsiblement competirà amb l'hereva de PlayStation 4 que està preparant Sony, va ser el gran anunci de maquinari en una conferència de Microsoft que, quant a programari, es va centrar en ambiciosos videojocs com a 'Halo Infinite', 'Cyberpunk 2077', 'Gears 5' o 'Elden Ring'.

Aquest últim títol és un videojoc de fantasia èpica en el qual han col·laborat Hidetaka Miyazaki, el creador de 'Dark Souls', i George R.R. Martin, l'escriptor de les reeixides novel·les de 'A Song of Ice and Fire'en les quals es va basar la reeixida sèrie de televisió 'Joc de Trons'.

Durant l'hora i mitja que va durar la conferència, es van mostrar avançaments i novetats de 60 videojocs i la gran sorpresa va ser l'aplaudida aparició sobre l'escenari de l'actor Keanu Reeves, que ha prestat la seva veu i figura al joc distòpic 'Cyberpunk 2077'.

«Sempre m'han atret les històries fascinants», va dir l'estrella de la pel·lícula 'The Matrix' i qui, en els últims anys, està gaudint d'un gran moment de popularitat, especialment en les xarxes socials i internet, gràcies les cintes d'acció de 'John Wick'.

Propostes de terror com 'Blair Witch', novetats en consola com 'CrossfireX', títols de zombis com 'Dying Light 2' i jocs més experimentals com 'Twelve Minutes' també van formar part de l'àmplia i variada conferència de Microsoft.

A causa de l'absència de Sony, que va decidir renunciar a acudir a l'E3 aquest any, la fira de 2019 figura com una cita marcada en el calendari de Microsoft, que sense la competència de la companyia japonesa hauria de ser una de les grans estrelles d'aquesta macrotrobada de l'oci digital.

Més enllà de Project Scarlett i dels nous videojocs, Microsoft també va dedicar part de la seva intervenció a l'adaptació a PC de la seva plataforma Xbox Game Pass, va detallar la seva proposta per al núvol i l''streaming' de Project xCloud, i va anunciar la incorporació al seu catàleg d'estudis de la desenvolupadora Double Fini Productions, que va mostrar un avançament de 'Psychonauts 2'.

Les jornades prèvies de l'E3 inclouen, a més de la presentació de Microsoft i la d'Electronic Arts del dissabte, les conferències d'altres importants empreses de la indústria dels videojocs com Nintendo, Ubisoft o Bethesda.

tracking