Diari Més

Salut

L'ús excessiu del mòbil incrementa el risc d'obesitat infantil

Els pediatres recomanen evitar que els menors utilitzin els dispositius audiovisuals més d'una hora al dia

os menores utilicen los dispositivos audiovisuales más de una hora al día,

L'ús excessiu del mòbil incrementa el risc d'obesitat infantilPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pediatres de València han alertat que l'ús execssiu dels dispositius mòbils incrementen el risc de patir obesitat infantil i d'altres malalties vinculades a aquesta patologia, segons avança el Levante. LaSociedad Valenciana de Pediatría (SVP)assegura que aquestes situacions són una conseqüència del creixement del sedentarisme.

Segons el doctorLuis Blesa, presidente de la SVP, l'ús dels mòbils i pantalles electròniques «està augmentant, fet que comporta que s'està creant una generació de nens sedentaris». Passar molt de temps davant una pantalla juntament a una mala alimentació pot desenvocar en «unincrement de nens obesos», ha indicat.

L'última Encuesta Nacional de Salud detalla que

el 30% dels nens valencians de dos i 17 anys pateix sobrepès o obesitat, per portar una inadequada alimentació i una escassa activitat física, mentre que l'11% està per sota del pes recomanat.

La SVP recorda la importància de seguir una dieta equilibrada des de ben petits, en motiu del Dia Nacional de la Nutrició. A més d'adecuar l'activitat física dels nens a la seva edat i evitar que els menors utilitzin els dispositius audiovisuals més d'una hora al dia, o de dos hores els més grans, per eliminar les costums més sedentàries.

tracking