Diari Més

El PSOE guanyaria les europees i Puigdemont obtindria escó, segons Celeste-Tel

Es tracta d'una enquesta realitzada entre les 10 i les 18 hores d'aquest diumenge

Imatge dels candidats a les eleccions europees al debat de TVE.

El PSOE guanyaria les europees i Puigdemont obtindria escó, segons Celeste-TelEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSOE guanyaria les eleccions europees amb el 28,4% dels vots, onze punts més que el PP, segons un sondeig de Celeste-Telper a eldiario.es en el qual s'atribueix a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont un escó a l'Eurocambra.

Es tracta d'una enquesta realitzada entre les 10 i les 18 hores d'aquest diumenge mitjançant 1.100 entrevistes telefòniques i amb un marge d'error és del 3,1%.

D'acord amb aquesta enquesta, la llista que encapçala Josep Borrell obtindria 18 escons, el PP 11, Ciudadanos 9 (amb el 16% dels vots), Unidas Podemos 7 (12,4%),Vox4 (6,5%) i Ahora Repúblicas --la llista que integra a ERC,Bildui BNG- 3 (6% dels vots).

És a dir, els socialistes collirien 4 escons més que en 2014 i Ciutadans es quedaria a poc més d'un punt del PP, que baixaria fins al 17,3% dels suports amb Dolors Montserrat al capdavant i perdria 5 escons.

Voxobtindria per primera vegada representació a Europa, amb 4 escons, si bé obtindria menor percentatge de vots que els que va collir en les generals.

Una altra de les claus que apunta l'enquesta és la victòria de la coalició Ahora Repúblicas -encapçalada per OriolJunquerasi amb tres europarlamentaris- sobre la llista de Puigdemont, que obtindria un sol escó.

tracking