Diari Més

Sànchez, Turull i Rull demanen poder anar al Congrés abans del 21 de maig per fer els tràmits previs per ser diputats

La defensa reclama que puguin presentar la credencial i fer la declaració d'activitats

Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez, durant la primera jornada del judici de l'1-O.

Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sànchez, durant la primera jornada del judici de l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, exercida per l'advocat Jordi Pina, ha presentat un escrit davant del Tribunal Suprem per reclamar un permís perquè els seus clients puguin anar al Congrés dels Diputats abans del 21 de maig, dia de constitució de la cambra, a fer els tràmits previs necessaris per obtenir la condició de diputat. En l'escrit, la defensa recorda que el reglament del Congrés estableix els requisits per adquirir la condició de diputats, entre els quals presentar la credencial acreditativa i la declaració d'activitats, tràmits que s'han de fer abans de les sis de la tarda del dia 20. A més, la defensa presentarà en els pròxims dies un recurs de súplica a la decisió del Suprem de denegar-los la llibertat i no demanar el suplicatori a les Corts.

La defensa recorda que el permís concedit pel Suprem per assistir a la sessió constitutiva del Congrés «només comprèn el dia de la mateixa sessió», prevista per al dia 21 a les deu del matí, i que això «no és compatible amb l'horari establert per la Mesa del Congrés per al Registre General» per a la presentació de les credencials i la declaració d'activitats, ja que el termini «acaba a les 18.00 hores del dia 20».

Per aquest motiu, demanen un nou permís perquè Sànchez, Turull i Rull puguin anar al Congrés «entre els dies 16 i 20» per completar «els requisits establerts en el reglament de la cambra».

Els altres dos presos electes són Oriol Junqueras, al Congrés, i Raül Romeva, al Senat. La seva defensa també ha presentat un escrit per demanar sortir abans del 21 de maig i que el permís no es limiti a les sessions constitutives. El seu advocat, Andreu van den Eynde, ha demanat que els dos polítics també puguin entregar les credencials, celebrar reunions i fer compareixences de premsa.

tracking