Diari Més

Sanitat

Retiren un lot d'una crema per a varius per un defecte en el principi actiu

El fàrmac afectat és el Tromboben 1mg/g, en envàs de 60 grams

Tromboben

Retiren un lot d'una crema per a varius per un defecte en el principi actiuFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios(Aemps) ha ordenat la retirada i devolució al laboratori la crema Tromboben 1 mg/g, en envàs de 60 grams, a causa d'un defecte amb el principi actiu: el pentosano polisulfato de sodi. En concret, el lot afectat és el N03, que té com a data de caducitat el juliol de 2021.

El fàrmac està fabricat pels laboratoris Bohm, SA, i distribuït per Teva Pharma, SLU. El defecte detectat ha estat qualificat per la Aemps com de classe 2 i consisteix en la quantitat de pentosano polisulfato de sodi reflectida fora d'especificacions.

Aquesta crema d'ús cutani pertany al grup dels fàrmacs antivaricosos tòpics, indicada per a prevenir la formació de trombes i afavorir la regressió d'aquells de petita grandària ja formats. El seu ús està recomanat per als trastorns venosos com la pesadesa i tibantor de cames en adults o hematomes superficials produïts per cops en adults i nens majors d'un any.

L'organisme dependent del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social insta a totes les comunitats autònomes a realitzar un seguiment de la retirada dels lots afectats de la crema Tromboben 1 mg/g, en tub de 60 grams.

tracking