Diari Més

Sanitat

Tarragona és on més ha crescut la contractació d'assegurances de salut privada de Catalunya

L'any passat hi havia més de 220.000 tarragonins que havien optat per pagar assistència sanitària privada

L'assistència sanitària privada ha crescut a les comarques de Tarragona.

Tarragona és on més ha crescut la contractació d'assegurances de salut privada de CatalunyaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les comarques de Tarragona, l'any 2018 hi havia 223.301 persones amb una assegurança privada de salut contractada. Això representa un increment del 5,53% respecte de l'any anterior. Això representa l'increment més important dels registrats al conjunt de Catalunya.

A Catalunya, de fet, un total de 2.525.544 persones tenia una assegurança de salut privada el passat 2018, fet que suposa un creixement del 4,02% respecte al 2017, amb un volum de primes de 1.876,58 milions d'euros, segons dades d'ICEA, servei d'estadístiques del sector assegurances a Espanya.

Aquestes xifres han estat facilitades aquest dilluns pel doctor Lluís Monset, director general de la patronal de la sanitat privada ACES, durant la jornada 'Sanitat privada a Catalunya: aportant valor', que s'ha desenvolupat a Barcelona.

En aquesta jornada s'ha presentat l''Anàlisi de la situació 2019' de la sanitat privada a Espanya, elaborat per l'Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS), per part del seu director general, Manuel Vilches.

Vilches ha lloat la bona salut del sector privat sanitari a Espanya, que no ha deixat de créixer en els anys de la crisi amb una taxa mitjana del 2,5%, ha indicat.

De la seva banda, Monset ha expressat la seva «preocupació» pel fet que alguns partits polítics es plantegin «una regressió» de l'actual sistema sanitari i apostin perquè la sanitat pública recuperi terreny davant la privada.

«Tots sabem - ha afirmat - que el sistema sanitari públic té problemes de sostenibilitat financera», per la qual cosa no afrontar la seva reforma demostraria "una certa incapacitat d'afrontar la realitat", ha considerat.

Sobre les persones que han optat per contractar una assegurança privada de salut a Catalunya, més de la meitat es concentren a les comarques de Barcelona, amb 1.981.879 (+3,91%); seguides de les de Tarragona, amb 223.301, amb el major creixement, un 5,53%; les de Girona, 202.919 (+4,46%) i les de Lleida, amb 117.446 (+2,38%).

Des de l'any 2013, amb 1,93 milions d'assegurats, aquest sector no ha parat de créixer a Catalunya any rere any, amb un increment anual del 2,6% en el nombre d'assegurats i del 4,8% en el volum de primes durant el període 2013-2017.

Catalunya representa, així, el 23% del mercat espanyol en volum de primes, també segons dades d'ICEA.

A tot Espanya són 8,5 milions de persones les que compten amb una assegurança privada de salut, segons les mateixes fonts.

Pel que fa al sector hospitalari privat, a Catalunya representa el 69% dels hospitals i el 56% dels llits existents en aquesta comunitat, que se situen en 59 hospitals generals.

Aquestes últimes xifres són de l'any 2017, per la qual cosa no comptabilitzen les últimes compres d'hospitals catalans, com Delfos i el Clínic Sant Jordi, totes dues a la ciutat de Barcelona, per part d'un grup empresarial madrileny.

En la mateixa Anàlisi de la situació s'informa que, pel que fa als concerts sanitaris, a Catalunya es van destinar 2.517 milions d'euros a aquest capítol l'any 2016, cosa que va suposar el 24,9% de la despesa total en sanitat.

Aquest percentatge de gairebé el 25% és el més elevat de totes les comunitats espanyoles amb diferència, ja que Madrid, que és la segona que més destina a concerts amb la sanitat privada, se situa en el 10,7%, seguida de les Balears, amb el 10,4%, i les Canàries, amb el 9,3%

tracking