Diari Més

El PSC suspèn els actes de campanya per la mort de Rubalcaba fins al dia del seu enterrament

Obren un llibre de condolences a la seu del partit per qui vulgui expressar el condol

L'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, al seu despatx a l'Ajuntament de Tarragona.

Ballesteros optarà a un quart mandat com a cap de llista del Partit SocialistaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha suspès els actes de campanya per la mort de l’exministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba fins al dia del seu enterrament. Els socialistes catalans faran aquest divendres a la tarda un acte d’homenatge i record a la figura de Rubalcaba, que encapçalaran el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l’alcaldable a Barcelona, Jaume Collboni, a la plaça Angel Pestaña de Nou Barris. El partit instal·la a partir de dissabte a dos quarts de deu del matí un llibre de condolences, a la seu del carrer Pallars, per als militants o simpatitzants que vulguin expressar-se per la pèrdua de qui també va ser secretari general del PSOE. El llibre de condolences l’obrirà Iceta i també Collboni. El líder del PSC i el secretari d’organització, Salvador Illa, es desplaçaran dissabte a Madrid per assistir a la capella ardent, que s’instal·larà al Congrés dels Diputats.

El PSC ha expressat el seu condol per la mort de Rubalcaba, exsecretari general del PSOE i vicepresident de govern espanyol, exministre d’Educació i Ciència, exministre de la Presidència i exministre d’Interior. «Una dolorosa pèrdua d’un home clau per a la família socialista, però també imprescindible per entendre la història política recent d’Espanya», han apuntat en un comunicat.

PSC de Tarragona

Des del PSC Tarragona i de Reus també han lamentat la mort de l'exministre socialista. «Lamentem profundament la mort del company Alfredo Pérez Rubalcaba. Un gran polític i, sobretot, una gran persona. Alfredo, gràcies al diàleg, va ser una de les persones que va aconseguir forjar el final d’ETA. Que la terra et sigui lleu», han publicat a les xarxes socials.

L'actual alcalde i candidat a l'alcaldia als comicis municipals de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també ha expressat «ens deixa un home d'estat que va treballar per la pau i el benestar de tots i totes», ha indicat. «Era una persona que coneixia molt bé Tarragona i que es va preocupar pels temes que feien referència a la ciutat i la nostra província», ha afegit Ballesteros.

El PSC de Tarragona ha anunciat que també suspèn els seus actes de campanya de les eleccions municipals fins el dia de l'enterrament.

Els principals partits espanyols suspenen els actes de campanya d'aquest divendres

Els principals partits espanyols han anunciat que suspenen els actes de campanya del 26-M d'aquest divendres per la mort de l'exvicepresident del govern espanyol i exsecretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja havia avançat aquest migdia que anul·lava la seva participació a un míting del PSC a Barcelona davant les males notícies sobre el seu estat i després del decés els socialistes han anunciat que suspenen tots els actes de campanya previstos per avui i també per dissabte. «Els socialistes expressem el nostre dolor per la sobtada pèrdua d'una figura que ho va ser tot en el PSOE i en els executius socialistes», ha dit el partit socialista en un comunicat. Fonts del PP han informat que la direcció nacional suspèn la campanya aquesta tarda. Pel que fa a Cs, fonts del partit taronja han anunciat que suspenen tots els actes de campanya previstos arreu de l'Estat «en senyal de dol». Podem també ho ha anunciat a través de Twitter.

Fonts del PP, en canvi, sí que han explicat que el president dels populars, Pablo Casado, visitarà la capella ardent de Pérez Rubalcaba al Congrés dels Diputats aquest divendres al vespre i el líder de Cs, Albert Rivera, ho farà dissabte, segons han informat fonts del partit.

tracking