Diari Més

El CIS atorga la victòria al PSOE a les europees

També preveu 3 eurodiputats a la llista de Junqueras, 1 a la de Puigdemont i Vox entraria amb 4 o 5 escons

Imatge de l'hemicicle del Parlament Europeu durant una sessió plenaria.

L'ANC impulsa un manifest per exigir una llista unitària independentista al Parlament EuropeuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'últim baròmetre del CIS atorga la victòria a les eleccions europees al PSOE amb entre 17 i 18 diputats al Parlament europeu i un 29-31% dels vots. Les candidatures encapçalades per Oriol Junqueras (Ara Repúbliques) i per Carles Puigdemont (Lliures per Europa) obtindrien representació amb 3 i 1 diputats, respectivament. Així doncs, Junqueras i Puigdemont entrarien com a eurodiputats amb entre el 5-7% dels vots pel que fa a la coalició d'ERC i amb entre l'1-3% pel que fa a la de l'expresident de la Generalitat. Segons el CIS, Vox entraria per primer cop al Parlament europeu amb entre 4 i 5 escons (entre el 7-9% dels vots). El PP seria segona força per davant de Cs i Podem. Els populars obtindrien entre 11 i 12 escons (18-20% dels vots). Cs i Podem estarien gairebé en empat tècnic. Mentre a la formació taronja el baròmetre li atorga entre 8 i 9 eurodiputats (14-16% dels vots), Podem n'obtindria 8 (13-15% dels vots). La coalició del PNB també entraria al Parlament europeu amb un escó.

Els populars van ser primera força les anteriors eleccions al Parlament europeu de 2014, amb 16 diputats i el 26% dels vots. Cinc anys més tard i després de la victòria de Pedro Sánchez el 28-A a les espanyoles, els socialistes superarien el PP i guanyarien entre 3 i 4 eurodiputats.

El PSOE arrasaria a les autonòmiques

Segons el CIS, els socialistes guanyarien a totes les autonomies on se celebren comicis el 26-M menys a dues. El PSOE s'enduria la victòria a Aragó, Astúries, les Illes Balears, les Illes Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Comunitat de Madrid, Múrcia i La Rioja. El PP només guanyaria a Navarra en el marc de la coalició Navarra Suma. A Cantàbria guanyaria el Partit Regionalista Càntabre d'Ángel Revilla.

tracking