Diari Més

Societat

Una confusió de cadàvers a Vigo acaba amb la incineració del cos equivocat

La Xunta es desvincula de l'error i culpa a la funerària per no comprovar la identitat del cos que va recollir

Imatge de l'Hospital Nicolás Peña de Vigo.

Una confusió de cadàvers a Vigo acaba amb la incineració del cos equivocatGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una confusió en el lliurament dels cadàvers de dos homes a les seves respectives famílies a Vigo ha provocat que un d'ells, el d'un ciutadà portuguès que va morir en un accident laboral a Tui, fos incinerat per error.

L'Institutode Medicina Legal deGalicia(Imelga), a través de fonts de laXuntade Galícia, es desvincula d'aquest error i culpa a la funerària per no comprovar la identitat del cos que va recollir de l'hospitalNicolásPeñaper lliurar-lo a la família equivocada al tanatori.

LaXuntainsisteix que aquestes dues persones mortes «estaven correctament identificades», i que la funerària encarregada de recollir el cadàver de J.A.A., un veí de Vigo, que ja es trobava a les dependències de Vigo Memorial, es va equivocar i va anar a buscar-lo a l'hospitalNicolásPeña.

Allí no va comprovar la identitat del cadàver que va recollir i va signar el lliurament d'aquest i dels objectes personals, malgrat que aquests estaven a nom del ciutadà portuguès J.M.B.C.

LaXunta, que ha traslladat al jutjat una explicació sobre el succeït, lamenta aquesta confusió i trasllada el condol a les famílies afectades, que «estan patint una situació molt dolorosa».

tracking