Diari Més

Policial

Intenta venjar-se de la seva exparella i incendia per error la casa dels seus veïns

En l'incendi va morir un gos i 14 persones van ser desallotjades

Imatge de l'incendi.

Intenta venjar-se de la seva exparella i incendia per error la casa dels seus veïnsPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una noia ha estat detinguda després de calar foc a una casa de Jerez de la Frontera (Cadis) en confondre-la amb el domicili,situatal mateix edifici, de la seva exparella, ha informat aquest divendres la Policia.

La jove ha estat detinguda juntament amb l'home que el va ajudar a perpetrar la seva venjança i que va originar un incendi de gran virulència en el qual va morir un gos i que, segons relata la Policia, va posar en greu perill la vida de les catorze persones que es trobaven a l'edifici.

El succés va ocórreral voltant deles vuit del matí del passat 3 de març quan tots dos detinguts es van acostar a la façana de l'edifici, situat al carrer Bèlgica, al districte sud de la ciutat de Jerez.

Allí, l'home va grimpar uns metres fins a aconseguir les finestres dels pisos de la planta baixa.

Llavors va llançar un artefacte incendiari a través d'una finestra, pensant que es tractava de l'habitatge de l'exparella de la dona, objectiu de la venjança. No obstant això es va confondre de finestra i l'artefacte va entrar a la casa dels veïns.

Ràpidament es va declarar un incendi a l'habitació d'un dels fills de la família veïna, que en aquell moment no estava a la casa.

En pocs minuts les flames van agafar gran virulència i es va produir un incendi de grans dimensions, el fum va cobrir la totalitat de l'habitatge i es va estendre per les escales, zones comunes de la finca i fins i tot la façana.

Especial risc van córrerles dues persones que ocupaven l'habitatge on es va originar elfoc, ja queels va enxampar dormint.

Tots dos van ser alertats quan el fum ja cobria la seva habitació i van poder escapar de les flames precipitadament, sense temps per a poder salvar la vida del gos de la família, que va morir per inhalació de fum al menjador de la casa.

Una vegada extingit l'incendi, els agents de la Brigada de Policia Científica van realitzar la inspecció ocular tècnic-policial i van descartar el que en un principi podia semblar un incendi elèctric accidental.

Van localitzar restes d'un material que va resultar ser una substànciaaccelerantdel foc.

Les perquisicions policials van portar a identificar, localitzar i detenir als dos presumptes autors, que han estat acusats d'un delicte d'incendi i d'un delicte de maltractament animal agreujat amb resultat de mort.

Una vegada finalitzat l'atestat policial, els detinguts van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Jerez, el titular del qual va decretar el seu ingrés en presó preventiva comunicada.

Després de la seva detenció, la Policia ha confirmat que la dona havia intentat de venjar-se de la seva exparella i que per a això havia contactat amb l'home detingut, que va ser l'autor material de l'incendi seguint les indicacions de la dona i confonent-se de finestra.

tracking