Diari Més

'Vengadores: Endgame' arrasa a taquilla i marca la millor estrena cinematogràfica de la història

La darrera entrega de la saga de Marvel aspira a convertir-se en la pel·lícula amb més recaptació, que ara lidera 'Avatar'

Imatge promocional de 'Vengadores: Endgame' la darrera estrena de Marvel Studios.

'Vengadores: Endgame' arrasa a taquilla i marca la millor estrena cinematogràfica de la històriaMarvel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els experts apuntaven que faria història i 'Vengadores: Endgame' va complir amb els pronòstics, ja que es va convertir aquest cap de setmana en l'estrena més taquillera de tots els temps amb unes xifres de recaptació aclaparadores que reflecteixen la tremenda magnitud d'aquest esdeveniment mundial.

Més de mil milions d'euros és l'extraordinari botí aconseguit per aquesta pel·lícula de superherois en la seva setmana de llançament, una dada que inclou tant el cap de setmana com els dies previs de preestrenes o projeccions avançades.

'Vengadores: Endgame', la primera cinta a superar els 1.000 milions d'euros en el seu desembarcament als cinemes, va arrabassar amb molta facilitat el rècord de la millor estrena internacional de la història a la seva predecessora 'Vengadores: Infinity War' (2018), la marca del qual es va quedar en prop de 600 milions.

«Vam posar el nostre cor i ànima en 'Vengadores: Endgame' esperant contar una història que inspirés al públic a tot el món», van dir el diumenge els directors Anthony i Joe Russo en un comunicat publicat per Disney.

«La nostra família del repartiment i l'equip es van sentir honrats que se'ls confiés portar a la seva fi a la saga Infinity. A Kevin Feige (president de Marvel Studios), tots a Disney i Marvel, i la increïble i global comunitat de fans, gràcies», van afegir.

'Vengadores: Endgame' també va batre rècords de taquilla en nombrosos països, una cosa no especialment complicada si tens del teu costat a una constel·lació de superherois liderada per Iron Man i Capitan America i a un repartiment estel·lar que inclou, entre altres, a Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Brie Larson, Chris Evans, Chadwick Boseman, Chris Pratt i Zoe Saldaña.

Per exemple, 'Vengadores: Endgame' va aconseguir amb més de 300 milions d'euros erigir-se en la millor estrena a Amèrica del Nord (els Estats Units i el Canadà) a gran distància de l'anterior rècord que tenia 'Vengadores: Infinity War' amb més de 200 milions.

A la Xina va aconseguir gairebé 300 milions, rècord al país asiàtic i una enorme contribució amb la qual no va comptar per al seu registre 'Vengadores: Infinity War', atès que aquesta cinta es va estrenar allí dues setmanes després que en la resta del món.

Disney va assegurar que 'Vengadores: Endgame' ha batut les marques de la millor estrena en 44 mercats internacionals, entre els quals va citar Austràlia, Corea del Sud, el Brasil, Mèxic, l'Argentina, el Regne Unit-Irlanda i Espanya.

I, segons les dades del portal especialitzat Box Office Mojo, 'Avengers: Endgame' ja és la divuitena pel·lícula més taquillera de la història a tot el món malgrat que a penes porta uns pocs dies en la gran pantalla.

El cap de setmana va ser, a més, tot un regal per als fans de la cultura pop, ja que el llançament de 'Vengadores: Endgame' va coincidir amb l'emissió de La larga noche', l'esperat episodi de 'Joc de Trons' amb una descomunal batalla de 82 minuts de durada.

Aquesta extraordinària rebuda comercial a la pel·lícula cridada a culminar l'univers cinematogràfic de Marvel situa a 'Vengadores: Endgame' en la rampa de llançament per a aspirar a l'assoliment més desitjat: el de film amb la major recaptació de tots els temps.

Aquest honor, fins ara, correspon a 'Avatar' (2009) amb gairebé 2,5 milions d'euros.

La febre per 'Vengadores: Endgame' es va deixar notar al llarg de tot el cap de setmana, des dels cinemes amb innombrables projeccions esgotades i projeccions de matinada fins a les xarxes socials en les quals la pel·lícula ha estat tendència de manera constant.

Amb el suport dels crítics (l'afegidor de ressenyes Rotten Tomatoes va reflectir un 96% d'opinions positives), 'Vengadores: Endgame' va aconseguir a més la proesa de deixar satisfeta a la immensa majoria dels seus fans amb tres hores d'espectacle i emoció que resumeixen el llegat de la saga Marvel.

En els dies previs a la seva estrena, els responsables de 'Vengadores: Endgame' van demanar al públic que no arruïnés la cinta a la resta de seguidors que no havien vist encara el film i van sol·licitar insistentment que no revelessin les nombroses sorpreses que tancava la pel·lícula.

El pacte no escrit entre espectadors i Marvel va ser respectat en gran manera encara que no per tot el món: LeSean McCoy, jugador de futbol americà dels Buffalo Bills, va rebre enormes crítiques en Twitter per publicar en aquesta xarxa social importants detalls del final de 'Vengadores: Endgame'.

En qualsevol cas, aquesta pel·lícula, la número 22 de Marvel, suposa també la guinda ideal per a l'obra de Kevin Feige, el president de Marvel Studios i l'arquitecte d'aquest enorme projecte cinematogràfic que, en total, suma ja gairebé 18.000 milions de dòlars de recaptació.

tracking