Diari Més

Casado canvia d'estratègia i qualifica a Vox d'«extrema dreta»

Els Populars fan balanç dels resultats del 28-A i afirmen que va ser un error no adonar-se que els seus adversaris eren Vox y Ciudadanos

El secretari general del PP, Teodoro García-Egea, al costat del president del PP, Pablo Casado, i la sotssecretària general de comunicació del PP, Marta González, durant la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP.

Casado canvia d'estratègia i qualifica a Vox d'«extrema dreta»EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, ha canviat la seva estratègia després dels resultats electorals del diumenge i ha passat a l'atac contra Ciutadans i Vox, partit que ha qualificat per primera vegada d'«extrema dreta».

En el Comitè Executiu Nacional del PP, Casado s'ha referit per primera vegada a Vox com un partit d'«extrema dreta» i ha criticat que Ciutadans hagi intentat 'sorpasar' al PP en aquesta campanya en comptes d'haver-se centrat en tirar a Pedro Sánchez de la Moncloa.

En aquesta reunió s'ha decidit a més el lema de la campanya per a les eleccions del 26 de maig, que serà "Centrats en el teu futur", a més de designar coordinadores a les sotssecretàries Isabel García Tejerina, de les europees, i Cuca Gamarra, de les autonòmiques i municipals.

Per part seva, els dos més estrets col·laboradors de Casado, el secretari general, Teodoro García Egea, i el sotssecretari d'Organització, Javier Maroto, juntament amb el sotssecretari d'Acció Autonòmica i Local, Vicente Tirado, «es llançaran a la carretera» en la campanya, segons Casado, per a «reforçar» al PP.

García Egea supervisarà les campanyes des de les seves tasques com a número dos del partit, segons ha recordat el PP.

Després d'aquesta reunió de més de dues hores, el líder dels populars ha reconegut en roda de premsa que va ser un «error» no haver-se donat compte que els seus adversaris eren Vox i Ciudadanos, i ha afirmat sentir-se «recolzat» en el seu lideratge pels barons regionals del partit.

Casado ha advertit al líder de Ciutadans que ell és el líder de l'oposició, alguna cosa que no pot ser Albert Rivera que és, juntament amb Vox, el «responsable» que Sánchez estigui governant.

La nova estratègia del PP passa per «no deixar cap acusació sense respondre ni cap bola sense respondre», ha dit fent un símil esportiu amb aquests dos partits, als qui ha titllat de «suïcides» perquè «no només no són complementaris, sinó que resten» per a constituir una alternativa de centredreta.

Per a Casado s'ha constatat que és «fals» que a Espanya hi hagi tres dretes, sinó que només hi ha un partit de centredreta que és el PP, enfront d'un altre d'«extrema dreta» que és Vox, un partit que «no volia l'alternança del sistema constitucional» sinó només soscavar la base electoral del PP, i un «disfressat de liberal que és socialdemòcrata», en referència a Ciudadanos.

Ha subratllat que ha «pres nota» del missatge que creu que han manat els votants, «que volen un partit reconeixible en els seus principis i valors».

També ha reconegut que «fa falta reconstruir el partit pedra a pedra» després d'uns anys «complicats» amb la sortida del Govern i ara els resultats electorals, i s'ha mostrat convençut que el partit està «unit i fort» per al 26M.

tracking