Diari Més

Boye, Trias i Talegón, candidats «provisionals» de JxCat a les europees

Cuevillas qualifica el veto de la JEC d'«arbitrària» i situa el 26-M com un referèndum entre democràcia i autoritarisme

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i l'advocat i diputat electe al Congrés Jaume Alonso Cuevillas, a la seu de JxCat.

Boye, Trias i Talegón, candidats «provisionals» de JxCat a les europeesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat ha designat l'advocat Gonzalo Boye, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la periodista Beatriz Talegón com a candidats «provisionals» a les eleccions europees, a l'espera de poder revertir el veto de la Junta Electoral Central (JEC) a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Així ho han explicat l'advocat Jaume Alonso Cuevillas i el vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa, en una roda de premsa aquest dilluns a la nit a la seu de la formació. Cuevillas ha qualificat la resolució de la JEC d'«arbitrària» i situa les eleccions del 26-M com un referèndum entre democràcia i autoritarisme.JxCat presentarà el recurs a la resolució a partir de demà i abans de dijous.

Boye, Trias i Talegón són, de moment, només els candidats «provisionals». JxCat confia que el recurs al Suprem i al Constitucional -primer- i a Luxemburg -després- permetran que Puigdemont, Comín i Ponsatí tornin a ocupar els números u, dos i tres de la llista: «Les batalles jurídiques que hem jugat fora han anat força bé», ha remarcat Cuevillas. L'advocat, de fet, s'ha mostrat optimista de cara a guanyar el contenciós electoral davant el tribunal internacional. La formació ha optat per aquesta estratègia ja que, si abans de les 20:00 hores d'avui no presentava alternatives als tres dirigents «exiliats», la JEC tombava la candidatura sencera de JxCat.

Costa ha explicat que la resolució de la JEC d'aquest dilluns, i que té data d'ahir, supera «àmpliament» qualsevol cosa que s'hagi pogut fer des de l'1-O. «Encara avui l'Estat ens ha aconseguit sorprendre per l'arbitrarietat i il·legalitat manifesta de la decisió», ha afegit el vicepresident parlamentari. Costa ha qualificat de «vergonyosa i antidemocràtica» la resolució de la Junta Electoral, i ha destacat que el president, el vicepresident i dos vocals de l'organisme han fet un vot particular posicionant-se en contra de la decisió.

tracking