Diari Més

Constituïdes totes les meses a Catalunya sense incidències destacables

També s'elegeixen avui un total de 16 senadors a Catalunya, 4 per província

Pla detall d'una mà agafant una papereta per votar.

Les meses es constitueixen sense incidents remarcables i la jornada electoral es desenvolupa amb normalitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La totalitat de les 8.373 meses i 2.712 col·legis electorals que conformen l'estructura de les eleccions al Congrés i al Senat en els 947 municipis de Catalunya s'han constituït aquest matí sense incidències destacables i els votants estan acudint amb fluïdesa als col·legis electorals.

Segons que ha informat la Delegació del Govern a Catalunya, pràcticament no s'han registrat incidències i les que hi ha hagut s'han resolt abans de l'obertura dels col·legis o en poc temps.

La votació ha començat a les 09:00 hores, encara que els locals han obert a les 08:00 hores per constituir les meses electorals i verificar que es disposava de tot el material electoral (urnes, cabines, suports senyalitzadors, sobres, paperetes, impresos que acrediten a interventors i apoderats, etc.).

La votació acabarà a les 20.00 hores, encara que si queda algú dins del local electoral el president o presidenta de la Mesa li permetrà votar.

Els catalans elegeixen 48 diputats (1 més que el 2016) del total de 350 que hi ha al Congrés, 32 a la província de Barcelona, 6 a Girona, 4 a Lleida i 6 a Tarragona.

També s'elegeixen avui un total de 16 senadors a Catalunya, 4 per província.

Un total de 5.588.095 catalans estan cridats avui a votar a les eleccions generals, de 68.319 electors més que en els últims comicis generals, que es van celebrar el 26 de juny del 2016.

Del conjunt de 5.588.095 electors de Catalunya, un total de 239.736 corresponen al Cens d'Electors Residents Absents (CERA), és a dir, viuen a l'estranger.

tracking