Diari Més

Policial

La Guàrdia Civil deté a Vinarós Pablo Hasél per ordre d'un jutjat de Lleida

El raper no es va presentar al judici per l'agressió a un periodista en una tancada a la UdL perquè no va rebre la citació

Imatge del raper lleidatà Pablo Hasel llegint el manifest de la marxa per les llibertats a Lleida.

La Guàrdia Civil deté a Vinarós Pablo Hasél per ordre d'un jutjat de LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut aquest diumenge a Vinaròs (Castelló) el raper Pablo Hasél per ordre del jutjat penal 1 de Lleida. Ha estat cap a les quatre de la tarda, quan el raper tornava d'un acte de rebuda a un militant revolucionari del PCE(r) i els GRAPO, Paco Celo, que ha estat empresonat 32 anys. Hasél no es va presentar a un judici en què se l'acusa d'haver agredit i insultat un periodista de TV3 durant una tancada a la UdL el 2 de juny de 2016 perquè no va rebre la citació judicial. El penal 1, llavors, va emetre una ordre de detenció per lliurar-li la citació. El seu advocat, Diego Herchhoren, no entén la detenció ja que «tothom sap on viu» i lamenta que fins demà dilluns no passi a disposició judicial. Hasél es troba a la caserna de la Guàrdia Civil a Vinaròs.

El jutge del penal 1 de Lleida va emetre dijous una ordre per detenir el raper i lliurar-li l'ordre judicial. El seu advocat ha explicat a l'ACN que el van informar divendres de l'ordre de detenció i que el raper pretenia presentar-se als jutjats de Lleida demà dilluns.

El col·lectiu de suport a Pablo Hasél ha convocat per twitter una concentració de suport davant de la caserna de la Guàrdia Civil per exigir-ne la llibertat.

Judici pendent

La fiscalia de Lleida demana un any de presó a Hasél i tres encausats més, per un delicte de lesions. Se l'acusa d'haver empès un periodista de TV3 durant una tancada a la UdL i d'haver-lo insultat amb expressions com ara «com no paris de gravar et rebentaré la càmera», «pallasso» o «basurilla». Els fets van tenir lloc el 2 de juny de 2016 al despatx del rector de la universitat i al raper també se li demana una indemnització de 19.950 euros, segons argumenta el ministeri fiscal, pels danys físics i el síndrome posttraumàtic causat a la víctima, que va trigar en curar 372 dies, 45 dels quals impeditius. La fiscalia també considera Hasél i els altres tres acusats responsables d'un delicte de coaccions per insults i se'ls demana una multa de 10.800 euros.

Els fets van tenir lloc quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors de la universitat contra l'ocupació del despatx del rector per part d'estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia que van rebre empentes i se'ls va llançar líquids. Després dels fets ocorreguts al despatx del rector de la UdL dos redactors de TV3 van presentar una denúncia a la policia per agressions ja que segons es podia veure en diverses imatges enregistrades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se'ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també fent-los empentes per fer-los fora del lloc.

Un altre periodista, un fotògraf del diari Segre, va rebre una empenta i va caure damunt d'una taula del despatx del rector. Posteriorment li van ruixar el clatell amb vinagre. També TV3 va denunciar danys a la seva seu a Lleida, que va aparèixer amb pintades i vidres trencats dies després.

tracking