Diari Més

Successos

Investiguen si una dona morta va ser abandonada pel propietari de l'hivernacle on treballava

Encara no s'ha pogut establir una relació laboral entre el propietari i la dona

Imatge de l'Hospital Torrecárdenas.

Investiguen si una dona morta va ser abandonada pel propietari de l'hivernacle on treballavaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge d'Almeria ha obert diligències per a investigar les circumstàncies de la mort d'una dona després que patís un ictus a l'hivernacle on treballava. La dona va romandre ingressada durant dues setmanes a l'HospitalTorrecárdenas. Va ser trobada a la zonaYeguaVerde, des d'on els serveis mèdics la van evacuar al centre mèdic.

Un dia després de l'incident, els familiars van presentar una denúncia. Des d'aquell moment es va tenir constància de la identitat de la víctima, les seves inicials eren A.Sr., tenia 56 anys i era d'origen estranger.

Per aquest motiu, la principal hipòtesi dels denunciants és que el propietari de la finca hauria tret a la dona de l'hivernacle en patir l'ictus. No obstant això, els agents no van poder establir una relació laboral entre el propietari i la dona, en les declaracions que van prendre els agents al propietari, durant les primeres visites a l'hivernacle.

A l'espera de determinar les responsabilitats que encara no han estat qualificades per cap delicte concret, des dels sindicats CCOO i UGT ja han emmarcat els fets dins un accident laboral i han guardat un minut de silenci per la defunció. A més, han donat traslladat de l'ocorregut a la Inspecció de Treball i Seguretat Social perquè investigui des del pla administratiu.

«Treballar no ha de suposar un risc per a la seguretat i salut dels treballadors i treballadores, i això ocorre per una política empresarial basadaenincrementar els beneficis de l'empresari a costa de la salut dels treballadors», valoren els sindicats. Posteriorment han exigit una «prevenció real a l'empresa», fent una crida a les administracions públiques perquè incrementin «la vigilància i control del compliment de les lleis».

En aquest 2019 s'han registrat 27 accidents greus i sis defuncions a la província.

tracking