Diari Més

Successos

Pugen a 359 els morts a Sri Lanka i les autoritats segueixen en alerta per «més atacs»

«Hem d'estar atents en aquest moment, tindrem la situació sota control en els propers dies», ha dit el viceministre de Defensa de Sri Lanka, Ruwan Wijewardene

St Anthony's Church a Kochchikade, Colombo, on hi ha hagut una de les explosions.

138 morts en una sèrie d'explosions a Sri LankaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de morts en la sèrie d’atemptats de Diumenge de Resurrecció contra esglésies i hotels de luxe a Sri Lanka ha pujat a 359, segons han informat fonts oficials que han revelat les seves sospites que puguin cometre’s «nous atacs» a l’illa.

«Hi pot haver més atacs. Hem d'estar atents en aquest moment, tindrem la situació sota control en els propers dies», ha dit el viceministre de Defensa d'Sri Lanka, Ruwan Wijewardene, en una roda de premsa amb periodistes estrangers.

D’acord al portaveu, les informacions apunten a que els atacs de diumenge passat van ser comesos per almenys nou suïcides que es van immolar amb explosius matant a centenars de persones.

«Alguns d’ells han estudiat en altres països, amb graus universitaris i de postgrau que indicaven que aquesta era gent ben formada», ha dit el viceministre que, encara que no ha precisat la nacionalitat de tots els implicats, ha avançat que un d’ells va cursar estudis al Regne Unit i Austràlia. «Estem buscant connexions amb tots els països veïns», ha dit.

Fins al moment, 60 persones d’origen sirilanqués han estat detingudes amb relació als atemptats, segons ha precisat Wijewardene, que ha declinat respondre a les preguntes sobre la suposada detenció d’un sospitós amb passaport sirià.

Els investigadors continuen provant de determinar qui són els responsables dels atemptats, reivindicats ahir per l’Estat Islàmic, que van ser inicialment atribuïts al grup islamista local National Thowheeth Jama'ath (NTJ).

D’acord a últim balanç, ofert avui pel viceministre, el nombre de morts ha passat de 321 a 359 en les últimes 24 hores, 39 d’ells estrangers, després que algunes de les més de 500 víctimes ferides morissin.

La cadena d’atacs ocorreguts diumenge a Sri Lanka va començar amb sis explosions gairebé simultànies a tres hotels de luxe a Colombo i també en una església de la capital, una altra a Katana, a l’oest del país, i la tercera a la ciutat oriental de Batticaloa.

Hores després, una setena detonació va tenir lloc en un petit hotel situat a una desena de quilòmetres al sud de la capital, i l’última en un complex residencial a Dematagoda, també a Colombo.

El president del país, Maithripala Sirisena, ha anunciat una reestructuració és les pròximes hores de les agències d’intel·ligència, Policia, i les Forces Armades, després que es confirmés que aquestes van rebre informació sobre els atacs hores abans que fossin comesos, tanmateix no ho van notificar el govern.

Atemptats d’aquesta magnitud no havien tingut lloc a Sri Lanka des de la guerra civil entre la guerrilla tàmil i el Govern, un conflicte que va durar 26 anys i va finalitzar el 2009, i que va deixar, segons dades de l’ONU, més de 40.000 civils morts.

tracking