Diari Més

Actualitat

L'amo del terreny de Totalán demana un acarament amb el pare de Julen

El propietari de la finca vol aclarir si el progenitor sabia que hi havia tres prospeccions al lloc

Durant aquesta matinada han excavat 33 metres del túnel

Excavada més de la meitat del túnel paral·lel al pou on es busca a JulenEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’amo de la finca de Totalán (Màlaga) on hi ha el pou en el qual va morir el nen de 2 anys, Julen, el passat 13 de gener ha demanat un acarament amb el pare del petit, José Roselló, per aclarir si el progenitor sabia que al lloc hi havia tres prospeccions.

El lletrat que representa David Serrano, l’únic investigat per homicidi imprudent, ha presentat un escrit en el qual sol·licita un acarament amb el pare de Julen per determinar si aquest va ser avisat de l’existència de les prospeccions que hi havia al lloc com manté l’amo del terreny.

José Roselló va assegurar el març passat davant de la jutgessa d’instrucció que ni ell ni la seva esposa no van ser advertits amb temps del perill per part de David Serrano.

El pare de Julen va admetre no obstant això que quan ja estaven a la finca agafant llenya per al foc amb què anaven a cuinar, Serrano li va advertir que hi havia diversos pous però li va dir que estaven ben tapats i això el va tranquil·litzar.

Aquest escrit ha estat cursat pel lletrat aquest dimecres després que la titular del Jutjat d’Instrucció número 9 de Màlaga sol·licités les parts personades en el procediment que es pronunciessin sobre la sol·licitud de noves diligències.

A més de l’acarament amb el pare de Julen també ha sol·licitat un altre acarament amb l’empresari que va executar el pou i que va assegurar davant de la jutgessa d’instrucció que va tancar la prospecció amb una pedra i terra.

La defensa de l’amo del terreny vol que s’investiguin totes les contradiccions que han pogut incórrer, al seu entendre, tant el pare de Julen com el pouater durant les seues declaracions davant de la Guàrdia Civil el dia que van passar els fets i posteriorment davant de la instructora i que perjudiquen al seu client.

Un tercer acarament que ha sol·licitat és entre el pouater i el seu ajudant «amb l’objectiu d'aclarir certs interrogants», segons l’escrit, a què ha tingut accés Efe.

La defensa de l’amo del terreny ha presentat també aquest dimecres un segon escrit en què demana que la mare de Julen no pugui seguir en qualitat de coacusadora particular, ja que durant la seva declaració davant de la instructora va dir: «Jo no vull res en contra de ningú» perquè «el meu fill val més».

Dilluns passat es va donar a conèixer l’informe definitiu de l’autòpsia realitzada a Julen, que determina que el petit va morir per la caiguda al pou i que va patir traumatisme cranioencefàlic i raquimedular, per la qual cosa descarta la possibilitat que hagués mort pel cop d’un picot en les tasques de rescat.

Després de l’informe final de l’autòpsia la jutgessa va demanar a les parts que es pronunciessin en un termini de cinc dies sobre si volien que la causa seguís endavant o l’arxivament i l’acusació particular va demanar que el procés penal seguís contra l’amo del terreny.

El fiscal va sol·licitar que el procés havia de continuar i va recordar que s’esperava l’anàlisi del terreny que envoltava el sondeig de 20 centímetres de diàmetre pel qual va caure el menor.

Una vegada que l’advocat de l’amo del terreny també s’ha pronunciat, la instructora dictarà en els propers dies una resolució en la qual dirà si admet les proves sol·licitades i si se segueix amb el procediment penal.

tracking