Diari Més

Un tècnic de Treball assegura que va rebutjar una factura d'Unipost perquè era «incorrecta» pel període i l'import

David Badal declara que no va rebre cap instrucció de ningú ni ho va comentar a cap superior

El tècnic del Departament de Treball David Badal durant la seva declaració al Tribunal Suprem.

Un tècnic de Treball assegura que va rebutjar una factura d'Unipost perquè era «incorrecta» pel període i l'importSenyal Tribunal Suprem

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tècnic del Departament de Treball David Badal ha assegurat que el setembre del 2017 va rebutjar una factura d'Unipost perquè el període era «incorrecte», d'un sol dia, i l'import era «inusual». En la seva declaració davant del Tribunal Suprem, Badal ha explicat que no era la primera vegada que l'empresa de missatgeria feia errors en la facturació. «Si no era cada mes era cada dos», ha dit. Badal ha assegurat que no va comentar res sobre aquesta factura amb cap dels seus superior, que tampoc va rebre cap instrucció, ni cap retret per part de ningú per haver-la rebutjat.

Badal, proposat com a testimoni per l'advocacia de l'Estat, s'encarrega de la gestió d'expedients electrònics de contractació i la supervisió de factures dels contractes per avaluar que «tot estigui correcte per a iniciar el tràmit cap a al gestió econòmica». El testimoni ha explicat que va rebutjar la factura, que era ordinària i no proforma, a mitjans de setembre del 2017 i que va saber posteriorment que aquell era el segon intent de cobrar-la per part de l'empresa, però que en aquella ocasió «el sistema ho va rebutjar automàticament», en referència a l'aplicatiu GEC, i no ho va arribar a veure.

Pel que fa als motius per rebutjar la factura, Badal ha explicat que el període de facturació era «d'un sol dia», fet pel qual «ja no es pot tramitar la factura», i que l'import era «inusual» i «desmesurat». Segons Badal, el fet que la factura fos d'un sol dia ja fa que sigui «incorrecta» i que s'hagués de «rebutjar».

El tècnic de Treball ha afegit que no va informar a ningú d'aquest tràmit, només amb els seus companys «com una anècdota», i en va parlar amb cap superior. També ha negat haver rebut cap instrucció respecte a aquesta factura.

Badal ha afegit que Unipost tenia «alts i baixos» i que ja havia rebutjat amb anterioritat alguna altra factura. De fet, ha dit que no era la primera vegada que l'empresa cometia un error de facturació i ha assegurat que era freqüent: «Si no era cada mes era cada dos».

tracking