Diari Més

Successos

S'eleven a 29 els turistes morts en l'accident d'autobús a Madeira

El sinistre també ha deixat 27 ferits, dos d'ells en estat crític

Imatge de l'autobús accidentat.

Almenys 28 turistes moren en l'accident d'un autocar a MadeiraBBC News

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort d’una turista alemanya que es trobava en cures intensives ha elevat a 29 el nombre de víctimes mortals de l’accident d’autobús ocorregut a l’illa portuguesa de Madeira. El sinistre ha deixat també 27 ferits, dos en estat crític, segons informen fonts oficials.

Segons l’últim informe ofert per l’Hospital de Funchal, dels 27 ferits, entre els quals es troben el conductor i la guia turística, ambdós portuguesos, 23 estan en observació, 2 estan en la unitat de cures intensives i uns altres 2 ja han rebut l’alta.

L’autobús era d’una empresa turística i en ell viatjava un grup d’alemanys que visitava l’arxipèlag. «Tot indica que les víctimes són d’origen alemany», ha explicat el vicepresident del Govern Regional de Madeira, Pedro Calado, que no ha parlat d’altres nacionalitats.

El ministre d’Exteriors lusità, Augusto Santos Silva, també ha confirmat a mitjans locals que la informació disponible apunta que totes les víctimes eren d’aquesta nacionalitat.

L’Ambaixada d’Espanya a Portugal ha confirmat que no hi ha constància d’espanyols entre les víctimes de l’accident, ocorregut entorn de les 18:30 hora local.

L’autobús, que traslladava a un grup de turistes alemanys, va sortir en una corba en una carretera regional i va bolcar per caure sobre un habitatge al municipi de Santa Cruz, pròxim a Funchal, la capital de l’illa.

Junt a l’autobús sinistrat viatjava un altre autocar, també turístic, els ocupants del qual estan rebent atenció psicològica, ja que entre ells figuraven amics i familiars de les víctimes, segons ha explicat el secretari de Salut de Madeira, Pedro Ramos, en la roda de premsa.

També s’han posat traductors a disposició dels afectats per facilitar les comunicacions i les autoritats lusitanes ja estan en contacte amb l’Ambaixada alemanya a Portugal per mantenir-los informats.

De moment les autoritats desconeixen si tots els ferits eren dins de l’autobús i les circumstàncies de l’accident segueixen sota investigació.

El vicepresident de l’Executiu regional ha assenyalat que l’autobús era «relativament nou», amb només cinc anys d’activitat, que havia passat totes les inspeccions necessàries i estava en condicions de circulació.

El president de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, que al principi va anunciar que es desplaçaria aquest mateix dimecres a l’illa, ha decidit ajornar el seu viatge per deixar l’avió de la Força Aèria Portuguesa que anava a utilitzar per al transport de ferits, ja que previsiblement alguns seran evacuats a Lisboa.

«Vaig ser molt sensible a aquesta prioritat, que és la necessitat dels avions, principalment l’avió que anava a utilitzar de la Força Aèria Portuguesa, pot ser utilitzat per transportar ferits. I sent necessaris els dos (avions), això té prioritat», ha afirmat en una declaració la premsa davant de la seu de Presidència.

Per la seva part, el primer ministre portuguès, Antonio Costa, ha informat en el seu perfil oficial de Twitter que ja ha transmès les seues condolences la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Després del trasllat dels ferits, els equips van procedir amb les tasques de retirada dels cossos a la zona del sinistre per al seu trasllat a l’Institut de Medicina Legal, on seran identificats.

L’accident d’aquest dimecres és la tragèdia més gran per nombre de víctimes ocorreguda a Madeira des de les greus inundacions de 2010, que van deixar més de quatre desenes de víctimes mortals.

El 2017, la caiguda d’un arbre durant una romeria va deixar 13 morts i gairebé mig centenar de ferits a l’illa, situada a gairebé 1.000 quilòmetres del Portugal continental i amb uns 250.000 habitants.

En accidents de trànsit, el més greu va succeir el 1984, quan un autobús de transport públic va xocar contra un arbre en el centre de Funchal, la capital de l’illa, el qual va provocar més d’una desena de morts.

Al lloc del sinistre es van desplaçar dinou vehicles d’emergències, entre protecció civil, bombers i serveis mèdics.

tracking