Diari Més

Consum

Els cinc pitjors iogurts desnatats de maduixa de marca blanca

La OCU ha classificat una vintena de productes basant-se en la seva qualitat

Imatge d'un iogurt amb maduixes.

iogurt de maduixaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un anàlisi realitzat per la Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha permès a l’organisme elaborar una llista en la qual es classifiquen una vintena de iogurts desnatats de maduixa i de marca blanca en funció de la seva qualitat. De tots ells, cal destacar que només en suspèn un, el pitjor valorat, el qual es queda a poques dècimes d’obtenir l’aprovat.

Els iogurts s’han adquirit en supermercats i posteriorment han estat analitzats en laboratoris independents seguint les indicacions dels experts de l’organització, tal com informa l’OCU a la seva pàgina web. Els paràmetres que s’han valorat són l’etiquetatge, la composició nutricional i el contingut de ferments de cada un, a més de comparar aspectes com el color, la textura l’aroma o el sabor.

A continuació destaquem, de pitjor a millor valorats, els cinc productes d’aquest llistat que obtenen una pitjor nota.

1. Desnatat ambmaduixa,Casa Grande de Xanceda

És l’únic producte que suspèn –tot i que fregant l’aprovat- amb una puntuació de 47 sobre 100. Paradoxalment, és el més car de la llista amb un preu de 8,40 euros el quilo. Els ingredients que el composen són llet desnatada ecològica pasteuritzada, 20% maduixes ecològiques, sucre ecològic, garrofa ecològica, pectina de fruites, aromes naturals, suc de llimona ecològica i suc de remolatxa ecològica. Tot i suspendre, l'OCU no desaconsella el seu consum, ja que s'emmarca dins de la qualitat mitja.

2.Desnatatambmaduixes, Condis S.Line

Aquest producte obté una valoració de 58 punts i té un preu molt més reduït que l'anterior, ja que costa 1,68 euros el quilo. Els ingredients que el composen són llet desnatada, maduixes (7.5%), llet desnatada en pols, gelatina, fibra alimentària, edulcorants, midó modificat, aroma, colorant, corrector d’acidesa, i ferments làctics.

3. Desnatat amb trossos de maduixa, Carrefour

El iogurt de Carrefour ocupa el tercer lloc en la llista de pitjors productes només amb un punt més que l’anterior, 58 sobre 100. La seva llista d’ingredients està composta per llet desnatada, preparat de maduixes (15%), proteinas de llet i ferments làctics.

4.Bifidus desnatatambmaduixa, El Corte Inglés

Ja dins de la distinció de bona qualitat trobem el iogurt d’El Corte Inglés, que obté 61 punts. El seu preu és de 2,05 euros el quilo. Els seus ingredients són llet desnatada, maduixes (8%), proteïnes de llet, lactosa, xarop de fructosa, oligofructosa, midons modificats de tapioca i iuca, espessidors, aromes, edulcorants, correctors d’acidesa, colorants i ferments làctics.

5. Iogurtdesnatatambmaduixes, Milsani (Aldi)

El iogurt de la submarca d'Aldi Milsani obté un punt més que el de El Corte Inglés i se situa com el millor dels cinc pitjors. El preu del quilo ronda els 1,58 euros. Els seus ingredients són llet desnatada pasteuritzada, maduixes (12%), proteïnes de llet, oligofructosa, midó modificat, espessidor carragenatos, aromes, edulcorant aspartam, acesulfam K, conservador sorbato potàsic, ferments làctics i colorant.

Els millors obtenen 79 punts de 100

Per altra banda, cal destacar que els millors iogurts desnatats de maduixa i de marca blanca de la llista que inclou els vint productes obtenen una puntuació de 79 sobre 100. Són l''EROSKI Iogurt desnatat amb maduixes' i el 'Milbona (Lidl) Linea, Iogurt desnatat amb maduixa', que tenen un preu de 1,78 i 1,55 euros el quilo respectivament.

tracking